Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους ομολόγους του για το κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας στο πλαίσιο της Συνόδου της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, FM 100.

«Θα είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε συνολικά τις προκλήσεις για την ευρύτερη περιοχή μας και να δούμε τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω και τους ομoλόγους μου για την τουρκική προκλητικότητα, όπως αυτή εκδηλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες αλλά σε καμιά περίπτωση η Σύνοδος αυτή δεν έχει ως κύριο αντικείμενο την Τουρκία. Το ενδιαφέρον μας στρέφεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στον ηγετικό ρόλο, τον οποίο μπορεί να παίξει η Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα και ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, μετά από πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα παρακαθίσει σε δείπνο στο πλαίσιο της Συνόδου όπου θα βρίσκονται και οι πρωθυπουργοί των Βαλκανικών χωρών, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο.