Σε επιχειρηματικό φόρουμ του Economic Club of Canada στο Τορόντο συμμετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συζήτησε με τον επιχειρηματία Nik Nanos για τις ευκαιρίες που ανοίγονται για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε στην δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας όταν ανέλαβε, αλλά υπογράμμισε ότι «βρήκαμε τον τρόπο να προχωρήσουμε», και πλέον «η χώρα μας έχει δείξει τη μεγαλύτερη βελτίωση στο οικονομικό περιβάλλον. Οσοι έρχεστε στην Ελλάδα να επενδύσετε, αποδεικνύεται ότι η χώρα μας είναι ελκυστική. Παλιά ήταν δύσκολο αυτό. Και πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το βήμα».

«Δεν ήταν περίπατος. Υπήρχαν αρκετά εμπόδια. Έχω όμως μια πολύ καλή ομάδα και είχαμε απόλυτη πλειοψηφία και στη Βουλή που βοήθησε την κατάσταση. Δείτε το ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον αυτή τη στιγμή. Κυβερνήσεις δεν έχουν πολύ ισχυρή εντολή. Εμείς δεν έχουμε μειοψηφική κυβέρνηση» δήλωσε«Η πιο σημαντική στιγμή ήταν η 2η επανεκλογή μας που ο ελληνικός λαός μας έδωσε την πλειοψηφία και εκεί ένιωσα ότι πέτυχα την πιο μεγάλη και κρίσιμη νίκη γιατί ένιωσα πως έπεισα τους πολίτες να μας εμπιστευτούν» πρόσθεσε.

«Η οικονομία αναπτύσσεται και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με καλό ρυθμό. Επενδύουμε σε μικροοικονομία ισχυρή και σταθερή μακροοικονομία. Το έλλειμμα μειώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και δεν έχουμε καμία σχέση με όσα πήγαν στραβά πριν δέκα χρόνια. Τα αφήσαμε πίσω μας και έχουμε μια σταθερή οικονομία με τομείς που ηγούμαστε όπως ο τουρισμός που προσελκύει και επενδύσεις. Είμαστε κορυφαίοι στην αγορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλους τομείς. Στη ΝΑ Ευρώπη είμαστε κέντρο τεχνολογίας» δήλωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στην επιστολική ψήφο, λέγοντας: «Για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές μπορείτε να ψηφίσετε μέσω επιστολικής ψήφου. Δημιουργήσαμε κέντρα εκλογικά σε πρεσβείες όπου υπάρχει ελληνική διασπορά. Τώρα πάμε ένα βήμα παραπέρα ώστε να σας δοθεί η ευκαιρία να ψηφίσετε. Είναι μια δοκιμαστική περίοδος. Οι ευρωεκλογές είναι μια δοκιμή να δούμε πως θα δουλέψει αυτό στις εθνικές εκλογές.»

Θα ακολουθήσει συνάντηση με επιχειρηματίες και γεύμα προς τιμήν του πρωθυπουργού.

Διαβάστε ακόμη: