Την υπαγωγή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (EMY) και του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους πολιτικούς συντάκτες, στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός, σημείωσε πως η κατεύθυνση αυτή τίθεται, γιατί «στην περίπτωση του Daniel, δεν αισθάνομαι ότι έχουμε εντάξει όλα τα σημαντικά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας στην Πολιτική Προστασία».

Στην ερώτηση εάν υπήρξαν λάθη στους κυβερνητικούς χειρισμούς και αν θα προσμετρηθούν σε κάποιο ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός απάντησε συγκεκριμένα: «Έχω την απαίτηση από τον εαυτό μου να κάνω πάρα πολύ αυστηρή αυτοκριτική για το τι δεν πήγε καλά. Πρέπει να μαθαίνουμε από τις αστοχίες μας. «Έχω την απαίτηση να κάνω αυτοκριτική. Ποτέ δεν είπα ότι δεν έγιναν λάθη το φετινό καλοκαίρι, αλλά προτιμώ να μιλήσω για το τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Πρώτες πρωτοβουλίες είναι η μεταφορά της ΕΜΥ και του Αστεροσκοπείου στην Πολιτική Προστασία, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει ανασχηματισμό.

Διαβάστε ακόμη: