Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τη δευτερολογία του στη Βουλή με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις δηλώσεις Πολάκη για τα εμβόλια.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κόμμα του έβαλε πλάτη στην πανδημία, αμφισβητώντας τα λεγόμενα του κ. Τσίπρα και τον κάλεσε να αποκηρύξει τον Παύλο Πολάκη που με μια πρωτοφανή ανάρτηση αμφισβήτησε την ασφάλεια των εμβολίων, ισχυριζόμενος ότι δεν έχουν ελεγχθεί επαρκώς.

«Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορική σας αποστροφή και τις θα γίνει στις επόμενες εκλογές, Να σας πω ένα μυστικό; Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου. Ας αφήσουμε στην άκρη αυτό το ψέμα ότι βάλατε πλάτη στην κυβέρνηση», είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα και απαρίθμησε όλα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε απόφαση της κυβέρνησης. 

«Θα είμασταν πιο αξιόπιστοι είπε ο Τσακαλώτος αν αναγνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση τα έχει πάει καλά στην οργάνωση του εμβολιασμού» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στον Παύλο Πολάκη ο οποίος αμφισβήτησε ευθέως την διαδικασία εμβολιασμού. «Ο μεγάλος επιστήμων και γνώστης των εμβολίων κ. Πολάκης λέει πώς βρήκαμε τόσο γρήγορα εμβόλια. Το στηρίζετε αυτό κ. Τσίπρα; Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνετε είναι να έρθετε και να αποδοκιμάσετε δημόσια τις σαχλαμάρες του πρωτοκλασάτου στελέχους σας».