Τις τέσσερις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αστυνομικής βίας παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook, λίγες ώρες μετά τη σφοδρή σύγκρουση στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

«Μόνο όταν ο ένστολος σέβεται τον πολίτη μπορεί να κερδίσει το δικό του σεβασμό. Μόνο όταν η συμπεριφορά του είναι επαγγελματική μπορεί να γίνει αποτελεσματική. Ο αστυνομικός οφείλει να έχει αυτοσυγκράτηση. Οφείλει να ακολουθεί τους κανόνες. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

mitsotakis_astynomiki_via

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

«Βρίσκομαι στη Βουλή όχι μόνο για να καταδικάσω από το βήμα του κοινοβουλίου απερίφραστα τον άγριο ξυλοδαρμό ενός πολίτη, αλλά και για να παρουσιάσω όσα έχει κάνει η κυβέρνηση και όσα πρόκειται να κάνει για να περιορίσει ανάλογα περιστατικά αστυνομικής βίας στο μέλλον», επισήμανε.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε τέσσερις παρεμβάσεις

1. Προωθούμε τις ατομικές κάμερες καταγραφής σε όλες τις δυνάμεις, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ και Άμεσης Δράσης.

2. Ενισχύονται τα ψυχοτεχνικά τεστ για την κατάταξη, αλλά και την παρακολούθηση της θητείας όσων υπηρετούν σε ειδικές μονάδες.

3. Εισάγεται στη Βουλή νομοσχέδιο για τη συνολική αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών.

4. Ο Συνήγορος του Πολίτη αποκτά Βοηθό Συνήγορο με αποκλειστική αρμοδιότητα να τον συνδράμει σε θέματα αστυνομικής βίας

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.