Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε πως μετά από 12 χρόνια, θα πραγματοποιηθούν άμεσα -μέσα στο καλοκαίρι- 11.700 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση.

11.700 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

Μητσοτάκης: Άμεσα 11.700 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως οι εκπαιδευτικοί που θα διοριστούν θα καλύψουν τις ανάγκες που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

«Μετά από 12 χρόνια, προχωράμε άμεσα σε 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση, που θα καλύψουν τις ανάγκες που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές. Ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό και οικοδομούμε το νέο αναβαθμισμένο σχολείο που αξίζουν οι μαθητές μας».

Κεραμέως για τους πρώτους μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση

Όλοι οι διορισμοί, «που είναι οι πρώτοι μετά από δώδεκα χρόνια, θα πραγματοποιηθούν τώρα το καλοκαίρι και είναι υπερδιπλάσιοι από τους 5.250 για τους οποίους είχαμε δεσμευθεί για φέτος», σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας προσθέτει, ότι «Με σεβασμό απέναντι στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές μας, στο νέο αναβαθμισμένο σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας, και σε άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών, προχωρούμε στην κάλυψη βασικών αναγκών των σχολείων μας σε ανθρώπινο δυναμικό, που ως σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές».

«Πέρυσι, έγιναν 4.500 μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή μέσω ΑΣΕΠ, που δεν είχαν πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν», πρόσθεσε η ίδια.

Η κ. Κεραμέως καταλήγει, «με διορισμούς, επιμορφώσεις, βελτιωτική αξιολόγηση, επενδύουμε στο πολυτιμότερο κεφάλαιο της εκπαίδευσης, το ανθρώπινο δυναμικό μας. Η παιδεία αλλάζει, στην πράξη».