Τη δημιουργία ποδηλατόδρομου από τον Πειραιά μέχρι τη Βούλα και εν συνεχεία μέχρι το Σούνιο, στο πλαίσιο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ειδική εκδήλωση στη Γλυφάδα.

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής, στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0».

5318232

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη αρχικά τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, για την «εξαιρετική δουλειά» που κάνει στον δήμο, ενώ τόνισε ότι η αποψινή εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, επισημαίνει την ανάγκη για μια εθνική στρατηγική ποδηλάτου, προκειμένου να εκλείψουν οι λόγοι που δυσχεραίνουν την αστική ποδηλασία.

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου τόνισε τη σημασία που έχει «να δώσουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να χρησιμοποιούν το μέσο που εξ ορισμού είναι το πιο φιλικό στο περιβάλλον».

«Αρκεί να δει κανείς πόσοι ποδηλάτες υπάρχουν σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, για να διαπσιτλωσει πόση απόσταση πρέπει να διανύσουμε», δήλωσε.

5318170

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε τα κίνητρα που έχουν δοθεί για τα ηλεκτρικά ποδήλατα, ένα πρόγραμμα που όπως είπε πάει εξαιρετικά, και επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει το απαραίτητο δίκτυο ποδηλατοδρόμων.

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιείται η ποδηλατική διαδρομή αρχικά από τον Πειραιά μέχρι την Βουλιαγμένη και τελικά μέχρι το Σούνιο -ένα έργο συνολικού μήκους 70 χιλιομέτρων.

Η πρώτη φάση του έργου θα είναι το τμήμα 22 χιλιομέτρων που θα συνδέει το ΣΕΦ μέχρι τη Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη.

Η κύρια χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και από κάποια κονδύλια του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Το συντονισμό των εμπλεκόμενων δήμων θα έχει η Περιφέρεια Αττικής.

«Αυτό το έργο έχει σημασία γιατί σηματοδοτεί την ανάγκη της Αθήνας να ανοιχτεί προς τη θάλασσα και είναι να απορεί κανείς γιατί μας πήρε τόσες δεκαετίες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.