Η δύναμη ψυχής του Δημήτρη Καρακώστα, του νεαρού από τη Ναύπακτο που κατάφερε να ξεπεράσει το προσωπικό δράμα που έζησε με τον χαμό των γονιών του πριν από δύο μήνες, για να συγκεντρώσει τελικά σχεδόν 18.700 μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, δεν πέρασε απαρατήρητη από τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το Nafpaktianews.gr, χθες επικοινώνησε μαζί του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας του τα θερμά συγχαρητήρια του για την μεγάλη του επιτυχία και την δύναμη ψυχής που επέδειξε. Όπως αναφέρει μάλιστα το τοπικό site, και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν εκφράσει την επιθυμία σε συγγενικό πρόσωπο του 18χρονου να επικοινωνήσουν μαζί του.

navpaktos_dimitris_art2

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο μήνες, η Ναύπακτος συγκλονίστηκε από τον αδόκητο χαμό του πρώην αντιδήμαρχου Κώστα Καρακώστα 56 ετών και της Νικολίτσας Μούρτου 51, οι οποίοι έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίο. Ο Κώστας Καρακώστας, σύμφωνα με το Npress.gr, ήταν μια σπάνια περίπτωση πολιτικού που πάλευε για τις ιδέες του και η Νικολίτσα Μούρτου μια αγαπημένη καθηγήτρια για όλους τους μαθητές που είχε. Ο θάνατός τους άφησε ένα τεράστιο κενό στην πόλη, ενώ πίσω τους, άφησαν και τα τέσσερα αγόρια τους, με τον έναν, τον Δημήτρη, στην 3η Λυκείου να δίνει Πανελλαδικές, ενώ τα άλλα 3 είναι στα πανεπιστήμια.

Σήμερα, ο Δημήτρης Καρακώστας μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τους γονείς του, τους οποίους έχασε δύο μήνες πριν δώσει Πανελλαδικές, εξηγώντας ότι ο τρόπος με τον οποίο τον μεγάλωσαν του έδωσε τελικά τη δύναμη να συνεχίσει την προσπάθεια και τελικά να «σαρώσει» στις Πανελλαδικές συγκεντρώνοντας σχεδόν 18.700 μόρια.

Ο Δημήτρης επέλεξε την Ιατρική 

Όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης, το όνειρό του τώρα είναι να σπουδάσει στην Ιατρική Πάτρας, για να είναι κοντά στην πόλη του αλλά και στα αδέλφια του που επίσης σπουδάζουν στην Πάτρα. Η ιατρική ειναι μια σχολή που ήθελε από παλιά, ωστόσο ο χαμός των δικών του ενίσχυσε την αποφασιστικότητά του να τη διαλέξει, αφού ως αντικείμενο σπουδών σχετίζεται με τον κορωνοϊό, την πανδημία, και τον τρόπο που έφυγαν.

Όπως σημείωσε ο νεαρός, πρόκειται για μια τεράστια προσωπική τραγωδία, ωστόσο προσπαθεί να σκέφτεται πράγματα που θα τον κάνουν να συνεχίσει, να κάνει ό,τι θα έκανε αν ήταν εδώ οι γονείς του.

Καταλήγοντας, ο νεαρός έστειλε το εξής μήνυμα στον κόσμο: Όποια δυσκολία και απώλεια κι αν ζήσαμε το τελευταίο διάστημα πρέπει να προσπαθήσουμε την ξεπεράσουμε και να συνεχίσουμε τη ζωή μας παρά τον πόνο και τη λύπη.