Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με σκοπό να εγκαινιάσει δύο παγκόσμιες εγκαταστάσεις της Pfizer.

Πιο συγκεκριμένα, στα εγκαίνια του Παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του Παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της  Pfizer στη Θεσσαλονίκη, θα δώσει σήμερα το παρών ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα το πρωί στις 11.00 στη Θεσσαλονίκη, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια των δύο νέων εγκαταστάσεων.

Στην Αθήνα θα κάνει την 3η δόση του εμβολίου

Εν συνέχεια, με την επιστροφή του στην Αθήνα θα κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γραφεία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της Ρfizer αποτελούν μια ξεχωριστή παρουσία του παγκόσμιου κολοσσού στη χώρα μας.

Πρόκειται για ένα από τα 6 κέντρα ψηφιακής καινοτομίας της εταιρείας στον κόσμο.

Το χρονικό της επένδυσης ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019. Μέχρι σήμερα απασχολεί ήδη πάνω από 300 επιστήμονες υψηλού επιπέδου στην συμπρωτεύουσα. Αφορά και σε Έλληνες επιστήμονες που είχαν φύγει στο εξωτερικό και επιστρέφουν τώρα στην πατρίδα .

Ενδεικτικό της σημασίας που έχει η επένδυση αυτή για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία είναι ότι σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ στην πλήρη της εξέλιξη θα αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκ ευρώ το Α.Ε.Π. της πόλης και θα προσφέρει στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας.

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης – Μπουρλά στη Νέα Υόρκη για τις εγκαταστάσεις της Pfizer στη Θεσσαλονίκη;

Σημειώνεται πως η πρόοδος των επενδύσεων της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, με έμφαση στις καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, οι οποίες προσελκύουν επιστημονικό προσωπικό, περιλαμβανομένων νεαρών Ελλήνων, οι οποίοι είχαν φύγει στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Μπουρλά ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη ασχολούνται με απαιτητικά ερευνητικά προγράμματα, όπως έρευνα στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, όπως σημειώνουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές.