Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραστεί αύριο στην κηδεία του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Παρασκευή στην κηδεία του Σμηναγού Χρήστου Μουλά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες σε δεύτερο χρόνο θα γίνουν ανακοινώσεις για ακριβή τόπο και χρόνο

Ανείπωτος θρήνος στη γειτονιά του ανθυποσμηναγού Στεφανίδη – «Συγκλονισμένοι, αλλά υπερήφανοι οι γονείς»

Εν τω μεταξύ, τις δυσκολότερες στιγμές που θα μπορούσε να περάσει ένας γονιός ζουν αυτές τις ώρες στην οδό Μοναστηρίου της Θεσσαλονίκης οι συγγενείς του αδικοχαμένου ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη.

Ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, που σκοτώθηκε την ώρα του καθήκοντος ενώ επιχειρούσε μαζί με τον κυβερνήτη Χρήστο Μουλά στο Καναντέρ που συνετρίβη στην πυρκαγιά στην Κάρυστο Εύβοιας, έμενε στο διαμέρισμα της περιοχής του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού μαζί με τους γονείς του. Παρότι μάλιστα υπηρετούσε σε άλλη περιοχή, ερχόταν κατά διαστήματα στη Θεσσαλονίκη.

Έξω από την πολυκατοικία βρίσκεται ένα ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας και στο διαμέρισμα της οικογένειας βρίσκονται ψυχολόγοι για να στηρίξουν τους γονείς και τον μικρότερο αδερφό του Περικλή, οι οποίοι, όπως είναι φυσικό, είναι σε κατάσταση σοκ.

Νωρίτερα κοντά στους γονείς βρέθηκε ένας ιερέας, φίλος της οικογένειας, προκειμένου να τους συμπαρασταθεί και να τους υποστηρίξει. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς του πιλότου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, «εξαιρετικά συγκλονισμένοι», ωστόσο, όπως είπε, είναι και «εξαιρετικά υπερήφανοι» για το παιδί τους.

Διαβάστε περισσότερα