«Δεν πρόκειται να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τα παιδιά»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά επίσκεψη του στη Μεσσηνία, συζήτησε με πολίτες και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς των παιδιών. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις  ηλικιακές ομάδες από 12 ετών και πάνω. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση και πως δεν πρόκειται ποτέ ο εμβολιασμός για τα παιδιά να είναι υποχρεωτικός.

Επισκέψεις στη Μεσσηνία

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε αρχικά τον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Ελαιώνα» στους Γαργαλιάνους, τη νέα κτιριακή δομή του οποίου βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης. Στην συνέχεια προχώρησε σε μονάδες του πρωτογενή τομέα στον Δήμο Τριφυλίας, επιθεώρησε τα έργα στο λιμάνι του Μαράθου, και στη συνέχεια βρέθηκε τον ιστορικό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη, μία από τις μεγαλύτερες βυζαντινές εκκλησίες της Ελλάδας.

«Πρώτη φορά εν ενεργεία Πρωθυπουργός στους Γαργαλιάνους», ανέφερε ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού, Νίκος Αθανασόπουλος, καλωσορίζοντας τον Πρωθυπουργό. Ο συνεταιρισμός εξάγει, μεταξύ άλλων, τυποποιημένο σε Αυστρία και Γερμανία.

Βασικά θέματα συζήτησης ήταν οι δυνατότητες που προσφέρει στη Μεσσηνία, η υψηλή ποιότητα του λαδιού που παράγει, η διαχείριση του νερού καθώς και η μείωση της γραφειοκρατίας.