Η Νοέλια Βόιγκτ, που στέφθηκε Miss USA την περασμένη χρονιά, αποφάσισε να παραιτηθεί από τον τίτλο. Μετά την αποχώρησή της, ακολούθηκε λίγες ημέρες μετά και η παραίτηση της Μις Teen USA.

Ύστερα από τον σάλο στα αμερικανικά καλλιστεία, οι διοργανωτές έσπευσαν να βρουν το μοντέλο που θα φορέσει τελικά το στέμμα της Miss USA και κατέληξαν στην Σαβάνα Γκανκιέβιτς.

Η πρώην «Μις Χαβάη» ήταν η πρώτη επιλαχούσα στον διαγωνισμό του 2023  και ανέλαβε να στεφθεί «Μις ΗΠΑ». Σε εκδήλωση για τη στέψη της, δήλωσε: «Αν και αυτή η απόφαση δεν πάρθηκε επιπόλαια, πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η ευκαιρία προοριζόταν για μένα και είμαι έτοιμη να έχω θετικό αντίκτυπο σε αυτόν τον οργανισμό που αγαπώ με την καρδιά μου».

Η 28χρονη στέφθηκε από τον κυβερνήτη της Χαβάης, Τζος Γκριν, σε τελετή στη Χονολουλού.

Δείτε το βίντεο

Στην πορεία, το μοντέλο τόνισε, απευθυνόμενο σε μια μερίδα ανθρώπων που βρίσκονταν στην τελετή: «Είμαι αφοσιωμένη στο να αναλαμβάνω δράση και να κάνω τη διαφορά. Με το ιστορικό μου ως πιστοποιημένη ανταποκρίτρια πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας και εκπαίδευση στην πρόληψη της αυτοκτονίας κατά του εκφοβισμού. Κατανοώ τη σημασία του να δίνετε προτεραιότητα στην ευημερία σας και να υποστηρίζετε όσους έχουν ανάγκη. Πιστεύω ότι η αληθινή αλλαγή ξεκινά από μέσα και είμαι αποφασισμένη να δώσω το παράδειγμα και να δυναμώσω την τάξη του 2024 και μετά».

Η νέα Mis USA είναι γεννημένη στις 28 Νοεμβρίου του 1995 από μητέρα Φιλιππινέζα και πατέρα Πολωνό. Η πορεία της στον χώρο της μόδας είναι αξιοσημείωτη, καθώς η Γκανκιέβιτς έχει λάβει κι άλλες διακρίσεις στα καλλιστεία.

Προηγουμένως είχε στεφθεί Μις Χαβάη 2023. Με τον νέο της τίτλο, έγινε η πέμπτη γυναίκα από τη Χαβάη που στέφεται Μις ΗΠΑ.

Είναι αρκετά ενεργή στα social media με το προφίλ της στο Instagram να μετρά σχεδόν 80.000 ακολούθους. Η ίδια αναρτά συχνά φωτογραφίες της και από τα καλλιστεία, αλλά και από την καθημερινότητά της και τις δραστηριότητες που κάνει στον ελεύθερο χρόνο της.