Ένας σκύλος ήρωας ήταν η αιτία που κατάφερε να σωθεί ο ιδιοκτήτης της, βοηθώντας στην διάσωση του. Όλα άρχισαν όταν την πέμπτη το 65χρόνο αφεντικό του τετράποδου διασώστη έπεσε στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης Άρμπουτους στο Μίσιγκαν, αφού έσπασε ο πάγος που την είχε καλύψει.

Όσοι ήταν παρόντες έσπευσαν να ειδοποιήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις για να βοηθήσουν, με τον αστυνομικό που απάντησε στην κλήση να χρησιμοποιεί τελικά το σκυλάκι σαν βοηθό του.

Συγκεκριμένα ο αστυνομικός ξεκίνησε να κάνει προσπάθειες  για να πετάξει προς το μέρος του εγκλωβισμένου άνδρα ένα δίσκο που είχε δέσει σε σκοινί για να καταφέρει να τον απεγκλωβίσει. Όταν οι προσπάθειες του αυτές δεν έφεραν καρπούς αποφάσισε, να ζητήσει την συνδρομή της τετραπέρατης Ρούμπι.

Το κολάρο της Ρούμπι χρησιμοποιήθηκε για να δεθεί το σκοινί του δίσκου τον οποίο και μετέφερε επιτυχημένα στον κηδεμόνα της, που αφού πήρε το δίσκο άρχισε να κλωτσάει με τα πόδια του για να βγει στην επιφάνεια. Η συμβολή της ήταν αρκετή για να μπορέσει να βγει ο 65χρόνος έξω από το νερό ύστερα από περίπου 16 λεπτά, με την βοήθεια της αστυνομίας και της πυροσβεστικής που βρίσκονταν εκεί.

Ο άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, από όπου έχει ήδη πάρει εξιτήριο για να επιστρέψει στο σπίτι του και στον πιστό του φίλο.

Διαβάστε ακόμη: