O 70ος διαγωνισμός ομορφιάς «Μις Υφήλιος 2021» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, στο Εϊλάτ του Ισραήλ και την πρώτη θέση κατέκτησε η Χαρνάαζ Σάντου από την Ινδία.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που η Ινδία ανεβαίνει στο «υψηλότερο σκαλί» του διαγωνισμού, μετά τη Σουσμίτα Σεν το 1994 και τη Λάρα Ντούτα το 2000.

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά τη νίκη της στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος 2021 η καλλονή από την Ινδία τόνισε πως ό,τι καταφέρνει το κάνει γιατί «πιστεύει στον εαυτό της και τις δικές της δυνάμεις». Μάλιστα προέτρεψε τον κόσμο να κάνει το ίδιο και να μην ασχολείται με ασήμαντα πράγματα.

«Μις Υφήλιος 2021»: Η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο είναι από την Ινδία

Η 21χρονη Χαρνάαζ Σάντου, από την Ινδία, είναι η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο.

Η Χαρνάαζ Σάντου είναι η νέα «Μις Υφήλιος 2021»

Η 21χρονη Χαρνάαζ Σάντου έχει ύψος 1,76 μ. και είναι η τρίτη Ινδή που κατακτά το στέμμα της «Miss Universe» στην ιστορία του διαγωνισμού. Η Σουσμίτα Σεν είχε βγει νικήτρια το 1994 και έξι χρόνια αργότερα, το 2000, η Λάρα Ντούτα.

Τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος 2021 κατέκτησε η Νάντια Φερέιρα από την Παραγουάη και την τρίτη η Λαλένα Μσουάνε από τη Νότια Αφρική. Το top 5 έκλεισε με τις υποψήφιες από την Κολομβία, την Βαλέρια Άγιος και τις Φιλιππίνες, την Μπεατρίς Γκόμεζ.

Η Χαρνάαζ Σάντου είναι η νέα «Μις Υφήλιος 2021»

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας, Σοφία Αραπογιάννη, δεν κατάφερε να μπει στο top 16 του διαγωνισμού ομορφιάς.

Η Σοφία Αραπογιάννη είναι μόλις 22 ετών, με καταγωγή από την Ιθάκη, και σπουδάζει εμποροπλοίαρχος στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού. Το μοντέλο έχει ύψος 1,74 μ. και είναι 50 κιλά.

Στο διαγωνισμό «Miss Universe», η χώρα μας έχει κερδίσει μια φορά το στέμμα και αυτή ήταν το 1964 με την Κορίνα Τσοπέη.

Επίσης, εκπρόσωπος της Ελλάδας έχει βρεθεί άλλες τρεις φορές στο top 5: η Νταίζη Μαυράκη (β’ αναπληρωματική, 1952), η Τίνα Ρούσσου (γ’ αναπληρωματική, 1982) και η Εβελίνα Παπαντωνίου (α’ αναπληρωματική, 2001).