Σημαντική αύξηση κατά 25,2% σημείωσε ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία τον Ιούλιο του 2021, έναντι μείωσης 16,1% που σημειώθηκε κατά τον αντίστοιχο μήνα του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Ιουλίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2021, παρουσίασε αύξηση 1,9% . Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2020 – Ιουλίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2019 – Ιουλίου 2020, παρουσίασε αύξηση 6,5%, έναντι μείωσης 9,4% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 25,2% τον μήνα Ιούλιο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2020, προήλθε:

  1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

Αύξηση κατά 25,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής βασικών μετάλλων, παραγωγής βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Μείωση κατά 21,4% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η μείωση αυτή προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.

  1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

Αύξηση κατά 36,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

Αύξηση κατά 18,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.

Η αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 18,8% τον μήνα Ιούλιο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2020, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

Αύξηση κατά 19,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων, παραγωγής βασικών μετάλλων.

Μείωση κατά 2,6% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η μείωση αυτή προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 36,7% τον μήνα Ιούλιο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2020, προήλθε:

  1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

Αύξηση κατά 38,6% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, παραγωγής βασικών μετάλλων, παραγωγής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων.

Μείωση κατά 33,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η μείωση αυτή προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.

  1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

Αύξηση κατά 37,6% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης.

Αύξηση κατά 35,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης.

Τέλος, η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 1,9% τον μήνα Ιούλιο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2021, προήλθε:

  1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

Αύξηση κατά 2,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης.

Μείωση κατά 15,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων.

  1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

Αύξηση κατά 4,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

Αύξηση κατά 0,6% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.