Αποχωρεί από το τιμόνι του ομίλου ΟΤΕ μετά τη λήξη της θητείας του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τηλεπικοινωνιακού παρόχου, Μιχάλης Τσαμάζ.

Θυμίζουμε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν συζητήσεις ανάμεσα στον μητρικό όμιλο του ΟΤΕ, την Deutsche Telekom και το κ. Τσαμάζ σε σχέση με την ανανέωση ή μη της θητείας του, η οποία λήγει τον Ιούνιο του 2024.

Η απόφαση τελικά που πάρθηκε ήταν ο κ. Τσαμάζ να παραδώσει τα ηνία της εισηγμένης, της οποίας ηγήθηκε με επιτυχία από το 2010, κλείνοντας ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του ομίλου τηλεπικοινωνιών.

Επιθυμία του κ. Τσαμάζ ήταν οι ανακοινώσεις να γίνουν πρώτα στους εργαζόμενους του ΟΤΕ τους οποίους ευχαρίστησε εκ βαθέων για τη στήριξή τους στην προσπάθεια ανάπτυξης και μετασχηματισμού του Ομίλου. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα ορόσημα των τελευταίων 13 ετών στον ΟΤΕ και ευχαρίστησε, όπως αναφέρθηκε, τους εργαζόμενους, τους μετόχους, τους επικεφαλής των διευθύνσεων και τα στελέχη του ομίλου για τη συνδρομή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως η ως αντικαταστάτης του επιλέγχθηκε ο Κώστας Νεμπής, Chief Executive Officer στην Hrvatski Telekomθυγατρική του Ομίλου Deutsche Telekom στην Κροατία. Η θητεία του κ. Τσαμάζ θα ολοκληρωθεί και τυπικά τον προσεχή Ιούνιο, ενώ ο κ. Νεμπής θα βρίσκεται όλο και συχνότερα στην Αθήνα ώστε να γίνει ομαλά η διοικητική μετάβαση στον ΟΤΕ.

Ποιος είναι

Ο Κώστας Νεμπής διαθέτει πολυετή εμπειρία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Το 2019 ανέλαβε τη θέση του Προέδρου του Management Board και Chief Executive Officer στην Hrvatski Telekom, θυγατρική του Ομίλου Deutsche Telekom στην Κροατία. Προηγουμένως είχε διατελέσει Chief Commercial Officer Consumer Segment Ομίλου ΟΤΕ, ενώ είχε ενταχθεί στο στελεχιακό δυναμικό του Ομίλου OTE – COSMOTE το 2009, ως Διευθυντής Marketing (2009-2011) & CMO (2011-2013). Πριν την ένταξή του στον Όμιλο ΟΤΕ, εργάστηκε επί σειρά ετών στη Vodafone Ελλάδος σε θέσεις ευθύνης, ως Brand Manager (1999-2000), Product Manager (2000-2002), Group Brand Manager υπεύθυνος στον τομέα υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας (2002-2003) & postpaid propositions (2003-2005) και τέλος, ως Ανώτερο Διοικητικό Στέλεχος (2005-2009).

Είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά καθώς και πτυχίου Marketing & Management του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος. Επιπλέον, διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο MSc (Master of Science) in International Economics, Banking & Finance από το Πανεπιστήμιο του Cardiff (1999).

Διαβάστε ακόμη: