Στέφανος Τσιτσιπάς, έχοντας αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, δεν κατάφερε να βρει ρυθμό στην αναμέτρηση κόντρα στον Ντένις Σαποβάλοφ και γνώρισε την ήττα με 6-2, 6-4 αποχωρώντας από τη συνέχεια του Miami Open.

Πολλά λάθη από τον Τσιτσιπά και εύκολα χαμένο σετ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Σαποβάλοφ να προηγείται με 2-1 στα games, χάρη στο γρήγορο break του στο σερβίς του Τσιτσιπά στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού. Ο Καναδός κράτησε άνετα το σερβίς του και πήρε δύο games διαφορά. Ο Στέφανος μείωσε, αρχικά, και στο έκτος game προσπάθησε να πάρει πίσω το break του Σαποβάλοφ.

Τα πολλά λάθη, όμως, δεν επέτρεψαν στον Έλληνα να ισορροπήσει το σετ, με συνέπεια ο Σαποβάλοφ να κρατήσει το σερβίς του (4-2) και στη συνέχεια να πετύχει ακόμη ένα break (5-2). O νεαρός Καναδός, με τις μπάλες στα χέρια στο 8o game, δεν λάθεψε και έκλεισε το σετ με 6-2.

Δυσκολία να κλείσει games και την κρίσιμη στιγμή το… πλήρωσε

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον Έλληνα τενίστα ν’ αντιμετωπίζει προβλήματα ως προς το κλείσιμο των service game του. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη με τον Ντένις Σαποβάλοφ, ο οποίος έκλεινε με άνεση τα service game, έχοντας χάσει εννέα (!) break points έως το πέμπτο game.

Με το σκορ στο 4-4 στα games, ο Τσιτσιπάς σέρβιρε με τον Σαποβάλοφ να βρίσκει το δέκατο break point του. Αυτό ήταν και το… καλό για τον Καναδό, ο οποίος έκανε το 5-4 στο σετ παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια του για να σερβίρει και να κλείσει το ματς. Με love game ο Σαποβάλοφ έδωσε τέλος (6-4) στην υπόθεση πρόκριση, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του Miami Open. Στον τρίτο γύρο ο Σαποβάλοφ θ’ αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Μπούμπλικ – Αρνάλντι.

Διαβάστε ακόμη: