Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Κέι Νισικόρι με 2-1 σετ (6-3, 3-6, 6-1) και προκρίθηκε στους “16” καλύτερους του Miami Open.

O Τσιτσιπάς έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσε με 32 winners και 17 αβίαστα λάθη, για να φτάσει σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες στη νίκη επί του Νισικόρι.

O ;Έλληνας τενίστας έκανε άψογο ξεκίνημα στο παιχνίδι, κέρδισε τα 3 πρώτα games και μέσα σε λίγα λεπτά είχε ένα πολύ καλό προβάδισμα με 3-0. Ένα προβάδισμα που στάθηκε αρκετό για να τον οδηγήσει μέχρι την κατάκτηση του σετ, αφού ο Στέφανος δεν κινδύνεψε καθόλου από τη γραμμή του σερβίς σε αυτό το σετ, χάνοντας όλους κι όλους 4 πόντους (20/24).

 

Με ένα δικό του 3-0 όμως ανταποκρίθηκε ο Ιάπωνας, που επέστρεψε δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης, χάρη στο πολύ καλό δικό του ξεκίνημα στο 2ο σετ. Ήταν τρία πολύ κλειστά games, τα οποία κατάφερε να πάρει ο Νισικόρι, σώζοντας ένα break point στο 1ο game και ακόμα δυο στο 3ο game.

Το 3-0 ήρθε και στο υπόλοιπο σετ ο Ιάπωνας έπαιξε πολύ καλό τένις και έκανε αρκετά από το σερβίς του, για να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα. Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να γίνει ξανά απειλητικός στο 9ο game, όταν προηγήθηκε με 5-3, 0-15 και 15-30, αλλά ο Νισικόρι πήρε τους 3 επόμενους πόντους και έκλεισε το σετ με 6-3.

 

Στο αποφασιστικό σετ ωστόσο ο Στέφανος ήταν πιο φρέσκος και αισθητά καλύτερος από τον Νισικόρι, για να ολοκληρώσει την αποστολή του. Ο 22χρονος πρωταθλητής μας πήρε το break μετά από μεγάλη προσπάθεια και 4 χαμένες ευκαιρίες για να προηγηθεί με 2-0, ενώ στο 6ο game έκανε και δεύτερο break (5-1), για να ολοκληρώσει τελικά το σετ στo 7o με ένα love service game.

 

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.