Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει πάρει τον αέρα του Άλεξ Ντε Μινόρ. Ο Έλληνας πρωταθλητής πέτυχε την 8η νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον Αυστραλό με 6-4, 6-3 σε 90 λεπτά και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Miami Open.

Ο Στέφανος έσβησε και τα 3 break points που αντιμετώπισε – που ήταν όλα στις αρχές του 2ου σετ – πέτυχε 10 άσους και σε γενικές γραμμές δεν κινδύνεψε, ελέγχοντας απολύτως και αυτό το παιχνίδι με τον Αυστραλό.

Στο 1ο σετ ο Στέφανος δεν απειλήθηκε με break point και είχε 3 χαμένες ευκαιρίες για να κάνει το break στο 4ο game. Ο Ντε Μινόρ άντεξε σε εκείνο το σημείο, στο 10ο game όμως ο 23χρονος πρωταθλητής μας άσκησε ξανά έντονη πίεση και τελικά στην 5η ευκαιρία του συνολικά για break και στο 2ο set point, έκανε το 6-4 σε 50 περίπου λεπτά.

Ο Ντε Μινόρ έγινε για πρώτη φορά απειλητικός στο σερβίς του Στέφανου στις αρχές του 2ου σετ, αλλά ο Έλληνας τενίστας επέστρεψε από το 15-40 στο 1ο game και έσβησε άλλο ένα break point στο 3ο, για να περάσει αυτή τη δύσκολη στιγμή και να προηγηθεί με 2-1.

Στη συνέχεια πέρασε στην αντεπίθεση και έφτασε εκείνος σε break points στο 4ο game. Αξιοποίησε τη 2η ευκαιρία του στο game και “έσπασε” το σερβίς του Αυστραλού, για να προηγηθεί με 3-1.

Με love service game έκανε το 4-1 και γενικά δεν δυσκολεύτηκε καθόλου από το break κι έπειτα ο Στέφανος, ο οποίος έχασε μόνο έναν πόντο στα 3 τελευταία service games του και με love service game ολοκλήρωσε και τον θρίαμβό του στο 9ο game, έπειτα από 90 λεπτά παιχνιδιού.

Για 3η διαδοχική χρονιά θα βρίσκεται στους “16” καλύτερους του Μαϊάμι ο Στέφανος, ο οποίος είχε κάνει την καλύτερη πορεία του στο Masters της Φλόριντα πέρσι, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά. Αύριο θα διεκδικήσει ακόμα μια είσοδο στα προημιτελικά, με αντίπαλο τον Κάρλος Αρκαράθ.