Το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League από το πρώτο παιχνίδι εξασφάλισε η Μάντσεστερ Σίτι που επιβλήθηκε 2-0 της τυπικά γηπεδούχου Γκλάντμπαχ στην «Puskás Aréna» της Βουδαπέστης. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν μία κλάση ανώτερη της αντιπάλου της και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη.

Η Σίτι ευτύχισε να προηγηθεί λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Ο Κανσέλο έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι κι ο Μπερνάρντο Σίλβα με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Μάλιστα στο 40′ ο Κανσέλο άγγιξε και το 2-0 αλλά το σουτ του έφυγε λίγο άουτ.

Στο 54′ ο Ζέσους έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν έκλεψε λίγο έξω από την περιοχή αλλά άργησε χαρακτηριστικά να πλασάρει και ο Ελβέντι τον πρόλαβε ενώ στο 63′ ο Πλεά πήγε για το γκολ της σεζόν αλλά το εναέριο τακουνάκι που έπιασε έφυγε ελάχιστα έξω από το δοκάρι του Έντερσον.

Αφού δεν έγινε το 1-1 ήρθε το 0-2 δύο λεπτά αργότερα. Ξανά ο Κανσέλο τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ξανά ο Μπερνάρντο την κεφαλιά αλλά αυτή τη φορά ήταν ασίστ για τον Ζεσούς που από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα. Φόντεν και Μαχρέζ είχαν δύο ευκαιρίες ακόμη προς το φινάλε του ματς για να πετύχουν και τρίτο γκολ ωστόσο δεν τα κατάφεραν και η Σίτι έφυγε με το 2-0 στις αποσκευές της.

Γκλάντμπαχ: Ζόμερ, Ελβέντι, Ζακάρια, Γκίντερ, Μπενσεμπαϊνί, Λάινερ (63’ Λατσάρο), Κράμερ, Νοϊχάους, Χόφμαν (87’ Βολφ), Πλεά (63’ Τουράμ), Στιντλ (74’ Εμπολό)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Γουόκερ, Λαπόρτ, Γκιντογκάν, Ρόδρι, Στέρλινγκ (69’ Μαχρέζ), Ζέσους (80’ Αγουέρο), Φόντεν (80’ Τόρες), Μπερνάρντο Σίλβα