Μια γιγαντιαία σφαίρα απειλεί το Λονδίνο. Η εταιρεία Madison Square Garden Company (MSG) των ΗΠΑ – η οποία διαχειρίζεται τον συναυλιακό και αθλητικό χώρο της Νέας Υόρκης – σχεδιάζει μια δομή σε σχήμα γιγαντίας σφαίρας – την MSG Sphere.

Αν και το έργο έρχεται αντιμέτωπο με αντιδράσεις από τους ντόπιους, αναμένει έγκριση προγραμματισμού για μια τοποθεσία στο Στράτφορντ, βόρεια της φημισμένης O2 Arena.
Το τεράστιο κτίριο, ύψους άνω των 90 μέτρων και πλάτους 120 μέτρων, θα φιλοξενεί ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα, καθώς και μια αίθουσα συναυλιών με μέγιστη χωρητικότητα 21.500 θεατών.

Αυτό θα έκανε το χώρο Sphere το μεγαλύτερο από οποιονδήποτε από τους σημερινούς χώρους συναυλιών του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το Manchester Arena με χωρητικότητα 21.000 θεατές και το ίδιο το O2 Arena, με χωρητικότητα 20.000 ατόμων.

Ο Guardian που δημοσίευσε το ρεπορτάζ για τις αντιδράσεις των Λονδρέζων, υπογραμμίζει πως το πρότζεκτ Sphere είναι ένα μόνο παράδειγμα για το πώς η βιομηχανία ζωντανής μουσικής του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει να επιστρέψει το 2021, αλλά ότι οι μικρότεροι διοργανωτές θα χρειαστούν βοήθεια.

Αξίζει άλλωστε να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ Glastonbury, το οποίο λαμβάνει χώρα τον Ιούνιο και προσελκύει περίπου 210.000 άτομα, ήδη ακυρώθηκε για δεύτερη χρονιά.

Μια γιγαντιαία σφαίρα «απειλεί» το Λονδίνο

Οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση

Βασική απαίτηση από τους διοργανωτές συναυλιών, είναι να υπάρξει ένα σύστημα αποζημίωσης που βασίζεται στην κυβέρνηση και λειτουργεί σαν μια μορφή ασφάλισης παρέχοντας οικονομική υποστήριξη σε περίπτωση που τα φεστιβάλ επηρεάζονται από την πανδημία.

Επιστήμονες στην συμβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης προειδοποίησαν τους υπουργούς ότι, εκτός εάν τα εμβόλια αποδειχθούν πολύ αποτελεσματικά, τα μέτρα κοινωνικής απόστασης θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ για μήνες προκειμένου να αποφευχθεί αύξηση των θανάτων.

Τα σχέδια της MSG για το London Sphere είχαν γίνει γνωστά πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, αλλά η εταιρεία αντιμετώπισε και άλλα προβλήματα: οι ντόπιοι ανησυχούν για το νέο χώρο στο κατώφλι τους.
Ως αποτέλεσμα, πολλοί έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να προσπαθήσουν να μπλοκάρουν την ανάπτυξη μέσω μιας ομάδας που ονομάζεται Stop MSG Sphere.

Διαβάστε πόσα δις χάνουν οι βιομηχανίες συναυλιών