Γνώρισε από πολύ μικρή την απόρριψη όταν οι γονείς την εγκατέλειψαν έξω από ένα ορφανοτροφείο στην Κίνα λόγω της εμφάνισης της. Σήμερα η έφηβη κοπέλα κατακτά το μόντελινγκ με την σπάνια ομορφιά της.

Τη 16χρονη Xueli Abbing οι γονείς της την άφησαν έξω από ένα ορφανοτροφείο στην Κίνα, καθώς στη χώρα ο αλμπινισμός θεωρείται από μερικούς ως κατάρα. Τώρα, εκείνη χτίζει  μια επιτυχημένη καριέρα ως μοντέλο, καθώς έχει εμφανιστεί μέχρι και στις σελίδες της Vogue Italia, ενώ ταυτόχρονα διαλύει το στίγμα που περιβάλλει την κατάστασή της.

Αφού υιοθετήθηκε από μια ολλανδική οικογένεια, η Xueli (Xue σημαίνει χιόνι και Li σημαίνει όμορφη) μετακόμισε στην Ολλανδία για να ζήσει με τη νέα μητέρα και την αδελφή της Yara και άρχισε να εργάζεται ως μοντέλο στα 11 της. Εκτός από τις φωτογραφίσεις για τα περιοδικά και την πασαρέλα, έχει επίσης ποζάρει και για την εταιρεία-γίγαντα των αξεσουάρ Kurt Geiger.

Η νεαρή κοπέλα χρησιμοποιεί το βήμα που έχει για να γιορτάσει τη διαφορετικότητα, να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τον αλμπινισμό και να εμπνεύσει τους άλλους να αγκαλιάσουν τη φυσική τους ομορφιά.
Έχοντας συνεργαστεί με μερικούς από τους μεγαλύτερους φωτογράφους μόδας και μάρκες, η Xueli εμφανίστηκε στη Vogue Italia και είπε ότι η βιομηχανία «αλλάζει».
«Στο μόντελινγκ, το να φαίνεσαι διαφορετικός είναι μια ευλογία και όχι κατάρα και μου δίνει μια πλατφόρμα για να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο για τον αλμπινισμό. Υπάρχουν ακόμα μοντέλα που είναι πανύψηλα και πάρα πολύ αδύνατα, αλλά τώρα άτομα με αναπηρίες ή διαφορές εμφανίζονται περισσότερο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αυτό είναι υπέροχο -αλλά θα πρέπει να είναι φυσιολογικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν κοιτάζει το φως αλλά χαμογελά απίστευτα

Το μοντέλο, το οποίο έχει όραση μόνο μεταξύ 8% και 10% και δυσκολεύεται να κοιτάξει κατευθείαν στο φως, πρόσθεσε ότι τα άτομα με αλμπινισμό υπόκεινται σε στερεότυπα και συχνά η εικόνα τους χρησιμοποιείται για «απεικόνιση αγγέλων ή φαντασμάτων».

Η Xueli φοβάται για τις ζωές των παιδιών που ζουν σε χώρες όπου η κατάστασή τους δεν είναι ακόμη αποδεκτή. Σε ορισμένες χώρες της Αφρικής, τα κυνηγούν, μπορεί να τους κόψουν τα άκρα τους ή να τα σκοτώσουν.

Ο αλμπινισμός επηρεάζει την παραγωγή μελανίνης, της χρωστικής που χρωματίζει το δέρμα, τα μαλλιά και τα μάτια. Τα άτομα με αλμπινισμό έχουν συχνά ανοιχτόχρωμο δέρμα και μαλλιά από τα άλλα μέλη της οικογένειάς τους ή της εθνικότητάς του και συχνά έχουν προβλήματα με την όραση τους. Το ακριβές χρώμα εξαρτάται από το πόσο μελανίνη παράγει το σώμα τους και το πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα που καίγεται εύκολα στον ήλιο και συνήθως δεν μαυρίζει, είναι επίσης χαρακτηριστικό του αλμπινισμού.