Μια απαγόρευση λειτουργίας στη Βρετανία στο κρατικής ιδιοκτησίας ρωσικό μέσο ενημέρωσης RT μπορεί να οδηγήσει σε μια αμοιβαία απαγόρευση από τη Μόσχα κατά του BBC και άλλων μμε, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας.

Η Βρετανία κατηγόρησε το RT ως εργαλείο εκστρατείας παραπληροφόρησης του Κρεμλίνου την περασμένη εβδομάδα και ζήτησε από τη ρυθμιστική αρχή των μέσων ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου να λάβει μέτρα εάν χρειαστεί, μετά την αναγνώριση των δύο αντάρτικων περιοχών στην ανατολική Ουκρανία.

Ρώσοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι το RT είναι ένας τρόπος για τη Μόσχα να ανταγωνιστεί την κυριαρχία παγκόσμιων εταιρειών μέσων ενημέρωσης που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, που η Μόσχα λέει ότι μεταδίδουν μια προκατελλειμένη οπτική του κόσμου.

«Εξετάζουμε τι μπορεί να κάνουμε με το RT, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αν απαγορεύσουμε το RT να λειτουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό είναι πιθανό να οδηγήσει στην απαγόρευση καναλιών όπως το BBC στη Ρωσία», είπε η Τρας στο κοινοβούλιο.

«Και αυτό που θέλουμε είναι ότι επιθυμούμε ο ρωσικός πληθυσμός να ακούει την αλήθεια για το τι κάνει (ο Ρώσος πρόεδρος) Βλαντίμιρ Πούτιν»