Κάτοικοι στο Μεξικό βρέθηκαν σε έξαλλη κατάσταση προσπαθώντας να λιντσάρουν τις αστυνομικές δυνάμεις για την δολοφονία νεαρού από αστυνομικά πυρά.

Πιο συγκεκριμένα σε έναν οικισμό της πολιτείας με το όνομα Βερακρούς, στην ανατολική πλευρά του Μεξικό, οργισμένοι κάτοικοι προσπάθησαν όχι μόνο να λιντσάρουν τους αστυνομικούς, αλλά έβαλαν και φωτιά στα περιπολικά ανατρέποντας τα και πυρπόλησαν κομμάτι της έδρας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι αναταραχές έλαβαν χώρα το βράδυ της παρασκευής, όπως και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου με αφορμή τον θάνατο από το χέρι αστυνομικού του 27χρονου Μπράντο Αρεγιάνο.

Ο πατέρας του άτυχου νεαρού, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης πως αστυνομικοί πυροβόλησαν τον γιο του πισώπλατα, χτυπώντας τον στον λαιμό, ενώ καθόταν πίσω από το τιμόνι του ακινητοποιημένου από τις αρχές αυτοκινήτου του. Οι αρχές με την σειρά τους δεν έχουν δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το λόγο που σταμάτησαν το όχημα.

Η γραμματεία ασφαλείας της Βερακρούς επιβεβαίωσε την προσπάθεια των κατοίκων να λιντσάρουν τους αστυνομικούς και προχώρησε στην ανακοίνωση της σύλληψης τεσσάρων στον αριθμό ατόμων.

Το λιντσάρισμα αποτελεί μια συνήθη προσπάθεια απόπειρας απονομής δικαιοσύνης για το Μεξικό, αφού οι κάτοικοι έχουν την αίσθηση πως το δικαστικό σύστημα δεν απονέμει επαρκώς δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη: