Τα θέματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας πρέπει να επιλυθούν, ήταν ένα από τα σχόλια του Μελβούτ Τσαβούσογλου, ενώ, συμπλήρωσε πως δεν πρέπει να είναι αφελείς, παρ’ ότι αυτό το διάστημα οι σχέσεις των δύο χωρών είναι καλές.

Αναλυτικά, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας μίλησε για τα χρόνια αλλά και άλυτα προβλήματα των δύο χωρών και τόνισε ότι οι οι προσπάθειες επίλυσης αυτών πρέπει να συνεχισθούν, σε σημερινή (14/04) συνέντευξη στο Haber Turk.

«Τόσο για την Κύπρο, όσο για οτιδήποτε χρειάζεται, τα θέματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, υπάρχουν πολλά αντικρουόμενα ζητήματα που είναι αλληλένδετα. Αν αυτά δεν επιλυθούν, η ένταση μπορεί να αρχίσει και πάλι, ανά πάσα στιγμή, δυστυχώς. Πάντοτε, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε αυτά τα θέματα μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας», υπογράμμισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι δύο χώρες βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο τη δεδομένη χρονική στιγμή, λέγοντας ότι «μετά τις εκλογές, πρέπει να αναβιώσει ο συμβουλευτικός μηχανισμός, για διευθέτηση προβλημάτων».

Διαβάστε ακόμη: