Μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στους βαρόνους της τηλεόρασης αναμένεται να προκαλέσει η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή σύμφωνα με την οποία αίρονται οι περιορισμοί στη συμμετοχή των συνδρομητικών καναλιών σε επίγεια τηλεοπτικά δίκτυα.

Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση ανοίγει τον δρόμο για συμμετοχή της NOVA στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

Η τροπολογία προβλέπει ότι η συμμετοχή της συνδρομητικής εταιρείας σε επίγειο τηλεοπτικό κανάλι επιτρέπεται όταν δεν παραβιάζονται οι κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Δεν γίνεται κατάχρηση της δεσποζούσης θέσης που έχει αποκτήσει στην αγορά των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών υπηρεσιών.

Δεν θίγεται η αντικειμενική και πλουραλιστική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι μέτοχοι της εταιρείας μπορούν σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που τίθενται να κατέχουν άδεια λειτουργίας ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού ελεύθερης λήψης ή να μετέχουν σε εταιρεία που κατέχει τέτοια άδεια.

Την αντίθεσή του με τη συγκεκριμένη τροπολογία είχε εκφράσει ο επικεφαλής του ομίλου ANT1 Θοδωρής Κυριακού σε πρόσφατη συνομιλία που είχε με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες στη διάρκεια επίσκεψής του στο Μαξίμου.

Δεν γνωρίζω αν στο διάστημα που μεσολάβησε πείστηκε από τις εξηγήσεις της κυβέρνησης.

Το σίγουρο είναι ότι και άλλοι καναλάρχες αντιδρούσαν στην αλλαγή του νομικού πλαισίου που απαγόρευσε σε συνδρομητικές πλατφόρμες να είναι μέτοχοι και σε επίγειους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την τροπολογία

Διαβάστε περισσότερα