Αποκλεισμένα είναι 15 χωριά στα Μετέωρα, μετά το κύμα κακοκαιρίας που προκάλεσε καταστροφές και μεγάλα προβλήματα στην περιοχή.

Συνολικά 15 χωριά- πέντε στη δημοτική κοινότητα Κλεινοβού και 10 σε εκείνη του Ασπροποτάμου- είναι αποκλεισμένα λόγω των συνεπειών της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μετεώρων, Θοδωρή Αλέκο.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας κατέρρευσε μια γέφυρα, που ήταν μια «πρόχειρη κατασκευή» στον οδικό άξονα Αμπελίων- Κλεινοβού- Χρυσομηλιάς, δήλωσε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μετεώρων.

«Χάλασε για τρίτη φορά, χρειάζεται μια σύγχρονη γέφυρα. Έχουμε συνεννοηθεί με την περιφέρεια και τον στρατό να τοποθετηθεί μια γέφυρα τύπου “μπέλεϊ”», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Παράλληλα επεσήμανε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη δημοτική κοινότητα Ασπροποτάμου. «Δεν προλάβαμε να επουλώσουμε τις πληγές από την κακοκαιρία Daniel», συμπλήρωσε ο δήμαρχος, σημειώνοντας πως υπάρχουν προβλήματα με συνολικά 11 γέφυρες στον ορεινό όγκο του δήμου.

Επιπλέον, δεν έχει αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο Παλαιοχωρίου- Καλαμπάκας, όπου επίσης προκλήθηκαν προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας. «Επιχειρούν δύο μηχανήματα της περιφέρειας, πιστεύω έως το απόγευμα ή αύριο το μεσημέρι θα έχει αποκατασταθεί», δήλωσε ο δήμαρχος.

Διαβάστε ακόμη: