Γεύμα με σούβλες και ζιβανία παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύπρου και η σύζυγός του για τα μέλη της κυβέρνησης, μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το omegalive, συνεδρίαζε σήμερα στις 10.00 το πρωί στην εξοχική προεδρική κατοικία στο Τρόοδος και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ακολουθεί γεύμα, με τις σούβλες να παίρνουν «φωτιά» από νωρίς το πρωί ενώ στο τραπέζι υπάρχει και ζιβανία, το παραδοσιακό κυπριακό απόσταγμα που παράγεται στο νησί από στέμφυλα, δηλαδή το υπόλειμμα σταφυλιών που πιέστηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οινοποίησης που αναμειγνύονται με ξηρά κρασιά που παρήχθησαν από τις τοπικές ποικιλίες σταφυλιών.

Δείτε φωτογραφίες:

Κύπρος: Τι αποφασίστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Κύπρου, το Υπουργικό Συμβούλιο συνήλθε το πρωί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:

  • Εγκρίθηκε το Τοπικό Σχέδιο Αθηένου 2022 στο οποίο ενσωματώνονται οι εισηγήσεις της Επιτροπής Μελέτης Ενστάσεων. Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Εσωτερικών να δημοσιεύσει στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και στον ημερήσιο τύπο γνωστοποίηση σχετικά με την έγκριση του Τοπικού Σχεδίου Αθηένου 2022, όπως ορίζεται από τον περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Νόμο. Με την οριστικοποίηση του Τοπικού Σχεδίου ικανοποιήθηκαν πλείστα των αιτημάτων της ακριτικής κοινότητας, αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της.
  • Εγκρίθηκε επίσης η παραχώρηση χρηματοδότησης ύψους 100 χιλιάδων Ευρώ στο Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Cyprus Seeds» σχετικά με την ανάπτυξη προγραμμάτων για στήριξη νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων. Η χρηματοδότηση θα παραχωρηθεί μέσω του Υφυπουργείου Έρευνας και Καινοτομίας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τα επτά μέλη του Κτηνιατρικού Συμβουλίου Κύπρου, για τη διετία 2022-2024 η έναρξη της οποίας θα ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, ως ακολούθως:

  • Κωνσταντίνος Αρσένογλου (Κυβερνητικός Κτηνίατρος)
  • Δημήτρης Επαμεινώνδας (Κυβερνητικός Κτηνίατρος)
  • Μάριος Χριστοφόρου (Ιδιώτης Κτηνίατρος)
  • Κυριάκος Σπανούδης (Ιδιώτης Κτηνίατρος)
  • Μάριος Μιχαήλ (Ιδιώτης Κτηνίατρος)
  • Γεώργιος Κρασιά (Κυβερνητικός Κτηνίατρος)
  • Κατερίνα Λεμονιάτη (Κυβερνητική Κτηνίατρος)

Διαβάστε ακόμη:

Ρεύμα: Τα σενάρια για τις νέες επιδοτήσεις της κυβέρνησης

Πόσο κοστίζει να μεγαλώσεις ένα παιδί: Έρευνα το υπολόγισε ακριβώς

Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν, μετά τις διακοπές – Τι λένε οι ειδικοί για τα μέτρα