Το ιστορικό φόρεμα που η Μέριλιν Μονρόε φορούσε όταν τραγούδησε το «Happy Birthday Mr. President» για τα γενέθλιά του τότε προέδρου Τζον Φ. Κένεντι το 1962, δανείστηκε η Κιμ Καρντάσιαν για την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί του φετινού Met Gala, προτού αλλάξει σε ένα αντίγραφό του για το υπόλοιπο της τελετής.

Λόγω της ηλικίας και της προέλευσης του φορέματος, δεν ήταν εφικτό να γίνουν αλλαγές σε αυτό, πράγμα που σήμαινε ότι η 41χρονη σταρ έπρεπε να χάσει 7 κιλά για να χωρέσει σε αυτό για την περίσταση. Τελικά κατάφερε να το φορέσει, αν και δεν μπόρεσε να κλείσει το φερμουάρ και γι’ αυτό τυλίχτηκε με ένα λευκό γούνινο σάλι για να φωτογραφηθεί στο κόκκινο χαλί.

Το πολύτιμο αυτό φόρεμα μεταφέρθηκε από ειδικούς φρουρούς, ενώ οι θαυμαστές διαβεβαιώθηκαν ότι δόθηκε η μέγιστη προσοχή στο εμβληματικό αυτό φόρεμα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα επιστρέψει σε άριστη κατάσταση.

Σύμφωνα, όμως, με τον λογαριασμό @marilynmonroecollection στο Instagram, παρά τις καλύτερες προθέσεις όλων, το εντυπωσιακό φόρεμα που ανήκει στην ιστορία της ποπ κουλτούρας, τελικά φαίνεται πως έχει υποστεί κάποιες φθορές, έξι δεκαετίες μετά, αφότου φορέθηκε για πρώτη φορά.

Όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Instagram, από το φόρεμα φαίνεται να «λείπουν» μερικά κρύσταλλα, ένα άλλα φαίνεται να «κρέμονται από μια κλωστή».

Μετά από την ανάρτηση αυτή, χρήστες στα social media ξεκίνησαν μία συζήτηση για το αν άξιζε τελικά τον κόπο το «εξαιρετικά εύθραυστο» φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε να δοθεί στην Κιμ για μία και μόνο εμφάνιση στο Met Gala.

«Η Κιμ δεν έπρεπε ποτέ να βάλει αυτό το φόρεμα. Θέλω να πω, ναι, είναι ωραίο να τιμάς την Μέριλιν, αλλά θα μπορούσε να είχε φτιάξει ένα καινούργιο φόρεμα και να το αντιγράψει. Ήταν ένα διαχρονικό και εμβληματικό έργο τέχνης που καταστράφηκε», σχολίασε κάποιος χρήστης στο Twitter. «Αφήστε το στην Κιμ να καταστρέψει ένα ιστορικό έργο τέχνης», πρόσθεσε κάποιος άλλος.