Τα τρία στοιχεία που έστειλαν τον κρεοπώλη στη φυλακή για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου, το τεφτέρι και ένα σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι του άτυχου 31χρονου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στον φάκελο που έχει δημιουργηθεί για το Μεσολόγγι, για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο κρεοπώλης ήταν από τους πρώτους που κλήθηκαν για κατάθεση για την εξαφάνιση του Μπάμπη Κούτσικου, ως ο τελευταίος άνθρωπος που τον είχε δει.

Οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε και τα συνεχή ψέματά του, όπως φαίνεται, οδήγησαν στη σύλληψή του και στην ποινική δίωξη σε βάρος του για δολοφονία, πριν ακόμη ανευρεθεί η σορός του Μπάμπη Κούτσικου.

Όπως προκύπτει από τον φάκελο της υπόθεσης, μια από τις βασικές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ο κρεοπώλης ήταν το γεγονός ότι, όταν κλήθηκε να δώσει απαντήσεις στις Αρχές για το τι έκανε με τον Μπάμπη Κούτσικο το βράδυ της εξαφάνισής του και τη διαδρομή που ακολούθησαν, πέρα από τα όσα ασαφή έλεγε, περιέγραψε μια διαδρομή 10 λεπτών με το αυτοκίνητο από τη στιγμή που άφησε -υποτίθεται- τον άτυχο 31χρονο στην εθνική οδό και επέστρεψε στο σπίτι του. Ωστόσο, με βάση βίντεο που συλλέχθηκαν από διάφορες κάμερες ασφαλείας, προέκυψε η μεγάλη του αντίφαση. Συγκεκριμένα, προκύπτει ότι έκανε 65 λεπτά για να επιστρέψει σπίτι του και όχι περίπου 10 που θα έκανε αν είχε ακολουθήσει τη διαδρομή που είχε περιγράψει στους αστυνομικούς. Υπάρχει, επομένως, ένα κενό 55 λεπτών, για το οποίο ο κρεοπώλης δεν κατάφερε να δώσει πειστικές εξηγήσεις στις Αρχές.

Τα τρία μεγάλα ψέματα του κρεοπώλη

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο ψέμα του κρεοπώλη, όπως αποδείχθηκε μέσα από την έρευνα των Αρχών, ήταν το εξής: Ο ίδιος υποστήριξε ότι ενώ ήταν μαζί με τον Μπάμπη Κούτσικο στο αυτοκίνητο το βράδυ της εξαφάνισης και κινούνταν προς Ευηνοχώρι, έκανε αναστροφή στον κόμβο ΤΕΙ, επιστρέφοντας, όπως δήλωσε, προς Μεσολόγγι. Η αλήθεια είναι όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, ότι το αυτοκίνητο του κρεοπώλη πέρασε από τον κόμβο ΤΕΙ και κινήθηκε προς Ευηνοχώρι και στη συνέχεια προς τον κάμπο Ευηνοχωρίου.

Το δεύτερο ψέμα του κρεοπώλη ήταν ότι υποστήριξε ότι, αφότου άφησε τον Μπάμπη στην εθνική, πήγε κατευθείαν στο κατάστημα ψιλικών από το οποίο αγόρασε το ρολό χαρτί κουζίνας. Και αυτό αποδείχτηκε ψευδές, καθώς, με βάση τα στοιχεία, ο κρεοπώλης φέρεται να κινήθηκε αρχικά προς την περιοχή των Λυομένων, όπου παρέμεινε για 11 λεπτά, και κατόπιν πήγε στο κατάστημα ψιλικών.

Το τρίτο μεγάλο ψέμα έχει να κάνει με τους χρόνος για τις διαδρομές που υποστήριξε ότι έκανε το μοιραίο βράδυ. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι από το σπίτι του Μπάμπη έως το σημείο που υποτίθεται ότι τον άφησε και εν συνεχεία στο κατάστημα των ψιλικών έκανε περίπου 24 λεπτά. Ωστόσο, για αυτή τη διαδρομή θα χρειαζόταν μόλις 10 λεπτά. Με βάση τα δεδομένα που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ, η συνολική διαδρομή από την παραλαβή του Μπάμπη μέχρι την αποχώρησή του από το ψιλικατζίδικο διήρκεσε 78 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να κατέληξε, με βάση τα προαναφερθέντα, στο συμπέρασμα ότι «οι ισχυρισμοί του αυτοί, οι συνεχώς μεταβαλλόμενες απόψεις του για το πώς εκτυλίχθηκαν τα πράγματα, η διαγραφή του ιστορικού των κλήσεων και οι αντιφάσεις στις οποίες υποπίπτει δημιουργούν έκδηλες και βάσιμες αμφιβολίες για την αξιοπιστία του και την αλήθεια των λεγομένων του, ενισχύοντας παράλληλα τις ενδείξεις ενοχής του».

Το μηχάνημα bitcoin και το τεφτέρι

Μια από τις πρώτες κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ μετά τη δήλωση της εξαφάνισης του Μπάμπη Κούτσικου ήταν και η συλλογή στοιχείων από το σπίτι του. Βάσει αυτών των στοιχείων, αλλά και των πρώτων καταθέσεων και πληροφορίων ξεκίνησε η έρευνα για την εξαφάνισή του, με την αστυνομία να οδηγείται στον κρεοπώλη, τον τελευταίο άνθρωπο που τον είδε.

Μεταξύ άλλων, στο σπίτι του Μπάμπη Κούτσικου βρέθηκαν κινητά, το laptop του, ένα μηχάνημα παραγωγής κρυπτονομισμάτων mining, προσωπικά του αντικείμενα, ένα μπλε τετράδιο στο οποίο υπήρχαν σημειώσεις με ημερομηνίες, αριθμούς, τοποθεσίες και ονόματα, αλλά και χρηματικά ποσά.

Σε ημερομηνία κάτω από το έτος 2022 αναφέρονται κάποια ονόματα και τα εξής ποσά, δίπλα σε αντίστοιχα ονόματα. «1.000 ευρώ», «400 ευρώ», «300 ευρώ». Υπάρχει, κατά πληροφορίες, και το όνομα του κατηγορούμενου κρεοπώλη, δίπλα στο όνομα του οποίου είναι σημειωμένο το ποσό των «3.000 ευρώ».

Διαβάστε ακόμη: