Ο Λιονέλ Μέσι έκανε λόγο για «πολύ δύσκολη προσαρμογή», επιχειρώντας να εξηγήσει την αρχή της θητείας του στην Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία γνώρισε «πολύ μεγάλη απογοήτευση», μετά τους πρόωρους αποκλεισμούς στο Champions League, σε δύο διαδοχικές χρονιές.

Ο νέος αστέρας της Ιντερ Μαϊάμι και του MLS, ο οποίος γιόρτασε εχθές (24/6) τα 36α γενέθλιά του, παραχώρησε συνέντευξη στο beIN Sports και όπως ήταν φυσικό, αναφέρθηκε εκτενώς στην γαλλική… περιπέτεια και στην Παρί ΣΖ, όπου πήγε το καλοκαίρι του 2021, μετά από 17 χρόνια στην Μπαρτσελόνα.

«Πήγα στο Παρίσι γιατί μου άρεσε ο σύλλογος, είχα φίλους εκεί στα αποδυτήρια και μου φάνηκε πιο εύκολο να προσαρμοσθώ, σε αντίθεση με κάποιο άλλο μέρος όπου θα μπορούσα να είχα πάει», υπογράμμισε ο «Pulga» και πρόσθεσε:

«Στην πραγματικότητα όμως, ήταν μια πολύ δύσκολη προσαρμογή, πολύ περισσότερο από ό,τι περίμενα, λόγω ενός νέου τρόπου παιχνιδιού, νέων συμπαικτών και μιας νέας πόλης. Εφθασα αργά, δεν είχα κάνει προετοιμασία. Η αρχή ήταν δύσκολη για εμένα και την οικογένειά μου».

Η πρώτη του σεζόν στην οποία σημείωσε μόνο 11 γκολ σε 34 αγώνες ήταν επίσης περίπλοκη αφού προσβλήθηκε από την Covid-19 στην Αργεντινή κατά την χειμερινή διακοπή, γεγονός που τον ανάγκασε να είναι «σχεδόν σε αδράνεια για έναν μήνα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας:

«Μου πήρε πολύ χρόνο για να επανέλθω σε καλή φυσική κατάσταση. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά το Παγκόσμιο Κύπελλο είχε μεγάλη σημασία. Κάποιοι, επανήλθαν αργότερα από άλλους, κάποιοι τραυματίσθηκαν, όπως ο Νεϊμάρ. Νομίζω ότι γενικά το επίπεδο του Πρωταθλήματος ή του Champions League, επηρρεάσθηκαν από αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Παράλληλα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022, αναφέρθηκε και στην αποτυχημένη πορεία της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League: «Ηταν μια πολύ μεγάλη απογοήτευση», ενώ μιλώντας για τους φιλάθλους της γαλλικής ομάδας, πρόσθεσε: «Στην αρχή ήταν υπέροχα, έλαβα πολλή ενθάρρυνση. Ομως, στην συνέχεια, μέρος του παριζιάνικου κοινού με αντιμετώπισε διαφορετικά. Η πλειονότητα με αντιμετώπισε καλά, αλλά υπήρξαν εντάσεις από μερίδα των φιλάθλων. Ημουν τυχερός που κατέκτησα τα πάντα στο ποδόσφαιρο και αυτό θα μείνει στο τέλος της καριέρας μου».

Διαβάστε περισσότερα