Παγκόσμια θλίψη και αγωνία έχει προκαλέσει η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, κάτι που μοιάζει πρωτοφανές με βάση τα ιστορικά δεδομένα των τελευταίων 50 ετών. Οι συγκρούσεις στη Γάζα έχουν αφήσει πίσω τους μία βαθιά ανθρωπιστική κρίση με τον απολογισμό των νεκρών Παλαιστινίων που έχει φτάσει στους 8.000 να είναι σοκαριστικός.

Στο πλαίσιο αυτό των συνεχιζόμενων επιθέσεων και της κλιμάκωσης της έντασης, τόσο ο Λευκός Οίκος εκφράζει τη θλίψη του για τους διαδοχικούς θανάτους, όσο και η Βρετανία και η Γαλλία επιμένουν στην ανάγκη να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Ενόσω η παγκόσμια κοινότητα δεν συνδέει τους τρομοκράτες της Χαμάς με τους Παλαιστινίους, ογκώδεις διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο για την ανάγκη κατάπαυσης του πυρός.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν ειδικότερα στους δρόμους του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, το Σάββατο, ζητώντας να σταματήσουν οι εχθροπραξίες ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ήταν οι συγκεντρωμένοι υπέρ της ειρήνης και ανά την Ευρώπη και την Ασία.

Στο Λονδίνο, οι διαδηλωτές κάλεσαν τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ να καταστήσει επιτακτική ανάγκη την επιβολή κατάπαυσης του πυρός.

Στη διαδήλωση που έγινε το Σάββατο στη βρετανική πρωτεύουσα, εκτιμάται ότι συμμετείχαν μέχρι και 70.000 άνθρωποι. Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε και σε δρόμους της Κοπενχάγης, της Ρώμης και της Στοκχόλμης, όπως και σε πόλεις της Γαλλίας με τους διαδηλωτές να τάσσονται κατά της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.

Στη Μαλαισία ένα τεράστιο πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κουάλα Λουμπούρ, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν υπέρ της ειρήνης στη νότια Ινδία, στην Κεράλα.

Διαβάστε ακόμη: