Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι υποχρεωτικός εμβολιασμός στη χώρα πρέπει να ισχύσει από τον Φεβρουάριο.

Αν και η υγειονομική κατάσταση στη χώρα παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες μικρή βελτίωση, συνολικά είναι ανησυχητική, με δεκάδες χιλιάδες νέα κρούσματα Covid-19 να καταγράφονται καθημερινά και τον δείκτη επίπτωσης επτά ημερών να ξεπερνά τις 440 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, την ώρα που πολλά νοσοκομεία βρίσκονται στα όριά τους.

germany-people3

Η Γερμανία αποφάσισε να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19.

Οι άνθρωποι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μη απαραίτητα καταστήματα, εστιατόρια, χώρους πολιτισμού ή αναψυχής, ανακοίνωσε την Πέμπτη η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Τα νέα βήματα έγιναν μετά από συνάντηση της Μέρκελ, του διαδόχου της Όλαφ Σολτς και των ηγετών των 16 κρατιδίων της χώρας.

Επιβεβαίωσαν επίσης ότι ένα σχέδιο νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, το οποίο υποστηρίζει ο Σολτς, θα υποβληθεί στο κοινοβούλιο για να τεθεί σε ισχύ τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

Επίσης, η Γερμανία θα επιβάλλει επιπλέον περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο στις κοινωνικές επαφές για τους μη εμβολιασμένους, που μπαίνουν σε ιδιότυπο καθεστώς lockdown.

Παράλληλα, οι ντίσκο και τα κλαμπ θα πρέπει να κλείσουν, εάν οι αριθμοί των κρουσμάτων ξεπεράσουν ένα συγκεκριμένο αριθμό, είπε η καγκελάριος, που προειδοποίησε ότι η κατάσταση είναι «πολύ σοβαρή».