Καθίστε αναπαυτικά, πάρτε ποπ κορν και απολαύστε μια εντυπωσιακή προβολή στη νέα γιγαντοοθόνη της Mercedes.

Η γερμανική εταιρία αποκάλυψε τη μεγαλύτερη οθόνη που έχει κατασκευάσει μέχρι τώρα, την MBUX Hyperscreen. Προσέξτε, δε μιλάμε απλά για μια μεγάλη οθόνη που παραδοσιακά τοποθετείται στο κέντρο του ταμπλό. Η MBUX Hyperscreen καταλαμβάνει ολόκληρο το ταμπλό από άκρη σε άκρη και το σκηνικό που δημιουργεί είναι άκρως φουτουριστικό.

Από την πλευρά της η Mercedes μιλάει για ένα σχεδιαστικό της όραμα το οποίο έγινε πραγματικότητα, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα μια νέα εποχή στις οθόνες. Το ενιαίο μαύρο πλαστικό πλαίσιο της MBUX Hyperscreen με ενσωματωμένο ατμοσφαιρικό φωτισμό στο κάτω τμήμα της δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται.

Όλα τα γραφικά είναι διακοσμημένα με νέο συνδυασμό μπλε και πορτοκαλί χρώματος, ενώ ζωντανεύουν μέσω OLED pixels. Υπάρχουν συνολικά 12 ενεργοποιητές πίσω από την οθόνη αφής για απτική ανάδραση, 8 πυρήνες CPU και 24 GB μνήμης RAM.

Απέναντι από τον συνοδηγό υπάρχει μια προσαρμόσιμη οθόνη με επτά διαφορετικά προφίλ. Όταν το δεξί εμπρός κάθισμα είναι κενό η οθόνη απέναντι από τον συνοδηγό είναι απλά ένα ψηφιακό διακοσμητικό μέρος όπου εμφανίζονται κινούμενα αστέρια.

Σύμφωνα με την Mercedes o οδηγός δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσει κύλιση σε διάφορα πολύπλοκα υπομενού ή να χρησιμοποιήσει φωνητικές εντολές, καθώς οι πιο σημαντικές εφαρμογές εμφανίζονται πάντα, ανάλογα με τις συνθήκες, στο ανώτερο επίπεδο. Μέσω τεχνητής νοημοσύνης η MBUX Hyperscreen μπορεί να μαθαίνει τις συνήθεις του οδηγού και να εξατομικεύει διάφορες επιλογές, οι οποίες μπορούν εύκολα να γίνουν αποδεκτές ή να απορριφτούν με ένα μόνο κλικ. Πρεμιέρα η νέα MBUX Hyperscreen θα κάνει μέσα από την επερχόμενη αμιγώς ηλεκτροκίνητη EQS.