Πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής ζητά το ΜέΡΑ25 για τη διεξοδική διερεύνηση των αιτίων της γενικευμένης χρεοκοπίας του 2010 αλλά και των μνημονίων που ακολούθησαν. 

Η χρεοκοπία του 2010 έδωσε το έναυσμα για τα μνημόνια, αναφέρει το ΜέΡΑ25.

«Όσο δεν ανοίγει ο φάκελος της χρεοκοπίας και των μνημονίων, η διχόνοια θα εργαλειοποιείται, φέρνοντας νέα λάθη που θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της κοινωνίας μας» τονίζουν χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Το ΜέΡΑ25 αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καταθέσει προς συνυπογραφή πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σύμφωνα με τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144 και επόμενα του κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων, για να διερευνήσει τα αίτια και τις πράξεις, από τη μεταπολίτευση έως σήμερα, που οδήγησαν στη χρεοκοπία του 2010.

«Δεν μας ενδιαφέρει η στοχοποίηση κανενός. Στόχος της επιτροπής προτείνουμε να είναι η καταγραφή, πάνω στη βάση επιστημονικά ελεγμένων στοιχείων, όλων των απόψεων για τα αίτια και τις πράξεις που οδήγησαν στη χρεοκοπία του Κράτους, των τραπεζών και μεγάλου μέρους των νοικοκυριών και του ιδιωτικού τομέα.» αναφέρουν οι 9 υπογράφοντες την ανακοίνωση βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Οι Βουλευτές που υπέγραψαν την πρόταση:

-Γιάνης Βαρουφάκης

-Αγγελική Αδαμοπούλου

-Κωνσταντίνα Αδάμου

-Μαρία Απατζίδη

-Κρίτων Αρσένης

-Κλέων Γρηγοριάδης

-Γιώργος Λογιάδης

-Φωτεινή Μπακαδήμα

-Σοφία Σακοράφα