Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει μάθει να μην «μασάει τα λόγια του» και δεν διστάζει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Έτσι έπραξε και σήμερα στη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ.

«Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια και δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα» είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο «Τίγρης».

Ο ισχυρός άνδρας της Ενωσης, μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στο πλάνο της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ και στην εμπιστοσύνη που έδειξε η διοίκηση του πειραϊκού συλλόγου στον Πέδρο Μαρτίνς. «Βρήκαν έναν καλό προπονητή και προχώρησαν μαζί του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με το αφεντικό της ΑΕΚ να παραδέχεται την ανωτερότητα του Ολυμπιακού.

«Δίκαια πήρε το πρωτάθλημα η ομάδα που το πήρε. Όπως το πήρε και πέρυσι. Άξιζαν να το πάρουν», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ο Ολυμπιακός βρήκε ένα καλό προπονητή, τους έστρωσε και είναι σε καλό φεγγάρι».

Ο τρόπος που λειτουργεί η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο, αποτελεί πρότυπο για τις υπόλοιπες ομάδες στην Ελλάδα, με τα λόγια του Μελισσανίδη να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και να δίνουν ουσιαστικά τα εύσημα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού. 

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είπε ακόμα:

Για το τηλεοπτικό συμβόλαιο: «Είμαστε σε συζητήσεις, το κοιτάει η λίγκα. Μιλούν για κεντρική διαχείριση. Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ θα έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο».

Πότε θα υπάρξει deadline; «Τι σημασία έχει; Τις ανάγκες της ομάδας τις ξέρει ο εκτελεστικός διευθυντής και ο τεχνικός διευθυντής. Όσο χρόνο χρειάζεται για να είμαστε σίγουροι».

Για τον ΟΠΑΠ: «Λόγω του ΟΠΑΠ δεν ήθελα να φαίνομαι εμφανώς και επίσημα. Τώρα που ξεκαθάρισε ο νόμος θα είμαι εγώ υπεύθυνος για το κλαμπ. Δημιουργήθηκε η εταιρία και έρχεται η ΠΑΕ στη οικογένεια Μελισσανίδη. Τώρα είμαι 70. Ήμουν 40 όταν ήρθα. Κάποια στιγμή θα φύγω. Δεν θα είμαι αιωνιος. Γι’ αυτό κάνω προσπάθεια για υποδομές. Να τρέχει η ΑΕΚ μόνη της. Αυτό είναι το μεγάλο έργο της διοίκησης. Δε χρωστάμε, το γήπεδο θα ανήκει στην ερασιτεχνική και θα παίζει η πρώτη ομάδα. Αυτά έλεγα από την αρχή. Το προπονητικό ανήκε σε ένα φίλο της ΑΕΚ αλλά όχι στην ΑΕΚ. Δεν πληρώθηε η τράπεζα βγήκε σε πλειστηριασμό. Το πήραμε μαζί με τους δίπλα χώρους και ανήκει στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δεν είχε γραφεία. Στο νοίκι όλα. Τώρα έχουμε τις υποδομές και θα τα φτιάξουμε όλα. Αποτύχαμε στις Ακαδημίες. Μου έταξαν λαγούς και πετραχήλια ας μη το συζητήσουμε. Πάμε από την αρχή…»

Αν έχει παράπονα από τον κόσμο; «Ο κόσμος είναι διαφορετικό από εσάς. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο από να παίρνει η ομάδα πρωτάθλημα. Λογικό είναι. Καλά κάνει και φωνάζει ο κόσμος. Δεν είναι ευχαριστημένος. Ούτε εγώ είμαι. Το σκατό εγώ το τρώω και φεύγω στο ημίχρονο γιατί με πιάνουν ταχυπαλμίες. Δεν θα πάω στον άλλον κόσμο επειδή δεν μπορώ να βλέπω την ΑΕΚ. Έχω μεγαλώσει».

Για τη διαιτησία, σας προβλημάτισε; «Δεν με προβλημάτισε. Θα γίνουν κάποια στραβά. Έχει φτιάξει η διαιτησία…»

Για το ποδόσφαιρο συνολικά και τη διαιτησία; «Το ποδόσφαιρο έχει βελτιωθεί δεν είναι το χάλι που ήταν. Στη διαιτησία γίνονται ανθρώπινα λάθη. Έχει φτιάξει. Γενικότερα το ποδόσφαιρο είναι σε καλό δρόμο. Δίκαια πήρε το πρωτάθλημα η ομάδα που το πήρε. Όπως το πήρε και πέρυσι. Άξιζαν να το πάρουν. Για τα προηγούμενα δε λέω τίποτα. Όλοι ξέρουμε…»

Για την καταγγελία με την Επ. Δεοντολογίας; «Ήταν μια στημένη ιστορία. Το προχώρησε το Τρίγωνο του Διαβόλου. Το τρίγωνο των Βερμούδων, με τον υφυπουργό, την Επιτροπή, έναν γυρολόγο παράγοντα που τρέχει δεξιά κι αριστερά και μας κατήγγειλε και την επιτροπή. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η ΑΕΚ».

Για το AEKTV: «Δεν μας έχει φύγει ακόμη η σκέψη για το ΑΕΚ TV. Θα φτιάξουμε ένα κανάλι για την ΑΕΚ, με παλαίμαχους, όμορφα πράγματα, από την ιστορία μας, με Ακαδημίες».

Για το πότε θα φύγει; «Που να το ξέρω; Εσυ ξέρεις πότε θα… φύγεις; Όταν θα φύγω θα έχω ένα κλαμπ που δεν θα χρωστάει δραχμή, θα έχει γήπεδο, προπονητικά και θα έχει ταμείο. Θα έρθει και η ώρα αυτή που θα φύγω. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ξέρεις κανέναν που να έχει μείνει; Οσοι πιστεύουν ότι αυτά τα κλαμπ έχουν ιδιοκτήτη είναι κορόιδα. Ιδιοκτήτης είναι ο κόσμος. Όλοι έρχονται και φεύγουν. Δεν έχουν ιδιοκτήτη. Ο Βαρδινογιάννης έφυγε, ο Κόκκαλης έφυγε, ο Γιαννακόπουλος έφυγε. Αυτή η ομάδα όπως είναι, που την λέμε «αποτυχημένη» αν έπαιζε στη Φιλαδέλφεια θα διεκδικούσε πρωτάθλημα».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.