Η Μέγκαν Μάρκλ «τα πήρε» με τα βρετανικά ΜΜΕ, έπειτα από δημοσιεύματα που συνέδεαν παλιά αλληλογραφία της με τον βασιλιά Κάρολο με την απόφασή της να μην παραστεί στη στέψη του.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph η Μέγκαν Μαρκλ είχε γράψει επιστολή στον σημερινό βασιλιά, προκειμένου να εκφράσει τις ανησυχίες της για ασυνείδητη προκατάληψη στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας.

Η επιστολή, σύμφωνα με την εφημερίδα, εστάλη μετά τη συνέντευξη που είχαν δώσει η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ, το 2021, στην οποία ανέφεραν πως η βασιλική οικογένεια είχε εκφράσει ανησυχία για το χρώμα δέρματος με το οποίο θα γεννιόταν το πρώτο τους παιδί.

Έπειτα από αυτό, η Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένιωθε πως δεν είχε πάρει ικανοποιητική απάντηση μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε και εν μέρει αυτό αποτέλεσε τον λόγο που αποφάσισε να μην παραστεί στη στέψη του βασιλιά Καρόλου.

Μέγκαν Μαρκλ: Να σταματήσουν το εξαντλητικό τσίρκο

«Η δούκισσα του Σάσεξ ζει τη ζωή της στο παρόν, δίχως να σκέφτεται την αλληλογραφία που έγινε πριν από δύο χρόνια και σχετιζόταν με συζητήσεις πριν από τέσσερα χρόνια», δήλωσε εκπρόσωπος της Μέγκαν Μαρκλ.

«Ο όποιος διαφορετικός υπαινιγμός είναι ψευδής και ειλικρινά γελοίος. Ενθαρρύνουμε τα tabloid Μέσα και τους διάφορους βασιλικούς ανταποκριτές να σταματήσουν το εξαντλητικό τσίρκο που μόνοι τους δημιουργούν», συμπλήρωσε.

Ο πρίγκιπας Χάρι θα παραστεί στη στέψη του βασιλιά Καρόλου στις 6 Μαΐου, δίχως την Μέγκαν Μαρκλ, η οποία θα παραμείνει στην Καλιφόρνια με τα δύο παιδιά του ζευγαριού.

Η αλληλογραφία της Μέγκαν Μαρκλ με τον Κάρολο

Ο, τότε, πρίγκιπας Κάρολος είχε στείλει επιστολή στο ζευγάρι, με την οποία εξέφραζε τη λύπη του για τη ρήξη εντός της οικογένειας. Στην απάντηση που του έστειλε η Μέγκαν Μαρκλ, δήλωνε την ανησυχία της για την ασυνείδητη προκατάληψη στις τάξεις της βασιλικής οικογένειας.

Στις επιστολές φέρεται να αποσαφηνιζόταν ποιος έκανε το σχόλιο για το χρώμα του δέρματος του Άρτσι, προτού γεννηθεί και τόσο η Μέγκαν Μαρκλ όσο και ο βασιλιάς Κάρολος αναγνώρισαν πως αυτό δεν έγινε κακόβουλα, σύμφωνα με την Telegraph.

Σε συνέντευξη που έδωσε τον Ιανουάριο στο ITV, ο πρίγκιπας Χάρι τόνισε πως δεν ήταν το ζευγάρι εκείνο που κατηγόρησε για ρατσισμό τη βασιλική οικογένεια- με τα όσα είπαν στην Όπρα Γουίνφρεϊ- αλλά τα ΜΜΕ.

«Υπήρχε μια ανησυχία για το χρώμα του δέρματος του Άρτσι», σημείωσε. «Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον ρατσισμό και την ασυνείδητη προκατάληψη», συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Αλλά όταν αυτό επισημαίνεται σε ένα άτομο ή θεσμό, έχει την ευκαιρία να μάθει και να ωριμάσει, προκειμένου να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος».

Διαβάστε περισσότερα