Mήνυμα αισιοδοξίας για την επίτευξη των στόχων της Τράπεζας Πειραιώς έδωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, επισημαίνοντας πως το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης της, συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ, έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Αύξηση κεφαλαίου

Η επίτευξη του στόχου της επιτυχημένης ΑΜΚ ύψους 1,4 δισ. ευρώ δίνει στην Τράπεζα τη δυνατότητα να υλοποιήσει το στρατηγικό σχέδιο Sunrise, το οποίο προβλέπει δραστική μείωση των NPEs σε μονοψήφιο ποσοστό το επόμενο 12μηνο και σημαντική βελτίωση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας.

Sunrise

«Το σχέδιο Sunrise περιλαμβάνει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μετασχηματισμού που έχει ως στόχο την ενίσχυση της οργανικής παραγωγής κεφαλαίων και την επίτευξη διατηρήσιμης ανάπτυξης και κερδοφορίας για την τράπεζα», ανέφερε ο κ. Μεγάλου, υπογραμμίζοντας ότι «η Πειραιώς θα ενισχύσει την ηγετική της θέση στην αγορά και θα στηρίξει την οικονομία».
Μάλιστα, για το λόγο αυτό ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς απέκλεισε το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων στην ελληνική τραπεζική αγορά, καθώς, όπως εξήγησε, «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει ήδη υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και οι ελληνικές τράπεζες στην παρούσα φάση κάνουν κινήσεις για την ενίσχυση των ισολογισμών τους».

Τα projects

Αναφερόμενος στο αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον που καταγράφηκε στην ΑΜΚ ο κ. Μεγάλου σχολίασε ότι αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης τόσο για την τράπεζα, η οποία ειδικά τους τελευταίους έξι μήνες έχει «τρέξει» μια σειρά από σημαντικά projects όσο και για την ελληνική οικονομία, η πιστοληπτική ικανότητα της οποίας αναβαθμίστηκε την περασμένη Παρασκευή από την S&P.
Μάλιστα, για την ελληνική οικονομία εκτίμησε ότι για το 2021, αλλά και τα επόμενα χρόνια, οι ρυθμοί ανάπτυξης θα κυμανθούν στο 4% χάρη και στις επιδόσεις της χώρας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τη θετική επιρροή που θα ασκήσουν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.