Η Αγγελα Μέρκελ δεν συμφωνεί με την άρση των πατεντών στα εμβόλια του κορονοϊού γιατί θεωρεί ότι αυτή η κίνηση θα προκαλέσει δυσλειτουργία στην παραγωγή.

Η γερμανίδα Καγκελάριος μέσω εκπροσώπου της ισχυρίστηκε ότι το σχέδιο της άρσης θα δημιουργήσει σοβαρές επιπλοκές στην παραγωγή των εμβολίων και ως εκ τούτου δεν προκρίνεται από τη γερμανική πλευρά.
Τι είχε προηγηθεί; Εκτός από το ναι της κυβέρνησης Μπάιντεν, η συγκατάθεση του Βλαντίμιρ Πούτιν αλλά και η πρόθεση από τη (Γερμανίδα) επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν το θέμα τουλάχιστον να συζητηθεί.

Ενισχύθηκαν οι μετοχές

Επίσης,η είδηση για το όχι της κυρίας Μέρκελ ενίσχυσαν τις μετοχές στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ οι οποίες μετά τις ανακοινώσεις του Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη είχαν σημειώσει πτώση. Ισως το γεγονός αυτό να παίζει το ρόλο του.

Την άρση της πατέντας των εμβολίων την έχουν αξιώσει εδώ και μήνες χώρες όπως η Ινδία και η Νότιος Αφρική στις οποίες ο εμβολιασμός προχωρά με αργούς ρυθμούς. Πιθανή άρση θα διευκόλυνε την παραγωγή και τη διάθεση αλλά θα προκαλούσε απώλεια κερδών στους μεγάλους “παίκτες” της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.