Η ΑΕΚ ψάχνει τον… ιδανικό προπονητή, που θα συνδυαστεί και με την είσοδο της ομάδας στην νέας της έδρα, την “Αγιά Σοφιά OPAP Arena ” και όλα δείχνουν πως πλέον υπάρχει ξεκάθαρο… ΦΑΒΟΡΙ για τη θέση! Και μάλιστα, όνομα που δεν είχε γραφτεί / διαρρεύσει μέχρι τη Δευτέρα…

Το πλήρες ονοματεπώνυμό του; Ματίας Ζεσούς Αλμέιδα! Βαρύ όνομα και προσωπικότητα ως ποδοσφαιριστής (αμυντικός μέσος), από τους πλέον ταλαντούχους Λατινοαμερικάνους προπονητές, που δεν έχουν έρθει ακόμη στην Ευρώπη!

Αργεντινός, γέννημα θρέμμα της Ρίβερ Πλέιτ, πλέον στα 48 του χρόνια, ο οποίος όταν έπαιζε μπάλα (την έκοψε, σταμάτησε πριν από 11 χρόνια) είχε κάνει μεταγραφές συνολικά 60.000.000 ευρώ (Σεβίλλη, Λάτσιο, Ίντερ, Πάρμα).

Εκτός από το ταλέντο του, διακρινόταν και για την πλούσια κόμη του (επιπέδου… Μπατιστούτα και Κανίγια, ένα πράγμα).

Ο Αλμέιδα είναι αυτή την εποχή σε πάγκο και μάλιστα με συμβόλαιο σε ισχύ έως τις 31/12 του 2022! Συγκεκριμένα, είναι προπονητής στη Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, που αγωνίζεται στο MLS, αλλά μετά από 3,5 χρόνια εκεί και ένα μεγαλεπήβολο αρχικό αμερικανομεξικάνικο πρότζεκτ, όπως φαίνεται την τρέχουσα σεζόν ήρθε η φθορά στην σχέση τους και θα αποχωρήσει… νωρίτερα.

Ο Αλμέιδα έρχεται μόνο με το (6μελές) τιμ του και 3ετές συμβόλαιο ενώ έχει ήδη εικόνα για την τωρινή ομάδα της ΑΕΚ και τι θα χρειαστεί!

Ο Αλμέιδα έχει μιλήσει με την ΑΕΚ, έρχεται άμεσα να την αναλάβει (υπό προϋποθέσεις), του αρέσει το πρότζεκτ που του παρουσιάστηκε από το κλαμπ και είναι φιλόδοξος αφού μέσω της Ελλάδας θέλει να κάνει το πρώτο βήμα ως προπονητής για μία ευρωπαϊκή καριέρα…

Οι… αδιαπραγμάτευτες απαιτήσεις του Αλμέιδα είναι για κλειστό 3ετές συμβόλαιο και πως θα φέρει μαζί του όλο το τιμ που έχει στους Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς…

Δηλαδή δύο βοηθούς, γυμναστή, προπονητή τερματοφυλάκων, αναλυτή και γυμναστή / φυσικοθεραπευτή ειδικό στην κινησιολογία! Μιλάμε για 6μελές επιτελείο!

Για αυτό άλλωστε οι αποδοχές του πάνε “πακέτο”, αφού ο Ματίας Αλμέιδα πληρώνει ο ίδιος τους συνεργάτες στο τιμ του (όπως κάνει και ο Γιώργος Δώνης, για παράδειγμα). Έχει μόνιμο τιμ από την εποχή της παρουσίας του στον πάγκο της Τσίβας Γκουανταλαχάρα, το οποίο εμπλούτισε όταν πήγε στο MLS.

Πόσο προχωρημένη είναι η υπόθεση Αλμέιδα για την ΑΕΚ (πιστεύεται πως μέχρι την εβδομάδα μετά το Πάσχα μπορεί να κλείσει, εφόσον πρώτα απεμπλακεί από την Σαν Χοσέ), αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο 48χρονος κόουτς την έχει δει / παρακολουθήσει μέσω DVD και έχει μεταφέρει στους “κιτρινόμαυρους ” υπεύθυνους την αισιοδοξία του πως ξέρει τι χρειάζεται η ομάδα!

Η απογειώση στον πάγκο της Τσίβας Γκουανταλαχάρα και η μεταγραφή του Άλαν Πουλίδο απο τον Ολυμπιακό

Προπονητικά, ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε από τον σύλλογο που τον ανέδειξε και στον οποίο είχε κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Μάλιστα, πέρασε απευθείας από το ένα στο άλλο αφού το ίδιο καλοκαίρι, από παίκτης της Ρίβερ Πλέιτ ανέλαβε προπονητής της!

Πήρε το χρίσμα ενώ είχε υποβιβαστεί στη 2η κατηγορία (!) και την ανέβασε αμέσως, την επόμενη χρονιά αλλά μετά παρέδωσε στον πολύ πιο έμπειρο Ντίαζ.

Για δύο χρόνια ακολούθησε η Μπάνφιλντ, σαν να λέμε ο… Απόλλωνας του Μπουένος Άιρες, με την οποία επίσης πανηγύρισε άνοδο στην πρώτη κατηγορία.

Και μετά, το άλμα στην Τσίβας, την μεγάλη ομάδα της Γκουανταλαχάρα κι από τις κορυφαίες στο Μεξικό.

Εκεί, ο κόουτς Ματίας Αλμέιδα πραγματικά μεγαλούργησε αφού τα πήρε όλα.

Την πρώτη χρονιά το Κύπελλο και την επομένη έκανε το ντάμπλ στο Μεξικό με παίκτη  – σκόρερ του τον Άλαν Πουλίδο!

Μεταγραφή του Αλμέιδα από τον Ολυμπιακό, αξίας 6.500.000 ευρώ, αποτέλεσε ο Μεξικάνος στράικερ.

Και μαζί του ο πρώην “ερυθρόλευκος” στράικερ… απογειώθηκε.

Μάλιστα, έναν χρόνο μετά την αποχώρηση του Αλμέιδα απο την Τσίβας, έφυγε για το MLS και ο Πουλίδο (2019 και 2020 αντίστοιχα).

Την τελευταία τους πάντως κοινή σαιζόν στην Γκουανταλαχάρα, κατέκτησαν και το Τσάμπιονς Λιγκ της Κεντρικής Αμερικής

Ο “μεσάζοντας” Σκόκο, η πιθανή… επιστροφή του στην ΑΕΚ από άλλο πόστο και η “προίκα” στον Αλμέιδα με μεταγραφές Αργεντινών χαφ

Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ένας κόουτς που παίζει σταθερά το 4-3-3 , ως επί το πλείστον με έναν αμυντικό χαφ.

Οι ομάδες του παίζουν ποδόσφαιρο που στηρίζεται στο build up από πίσω, ποδόσφαιρο κατοχής και συνδυαστικό…

Σύμφωνα με την ελληνική πιάτσα agents, κατά κάποιο τρόπο ρόλο… μεσάζοντα, για να πειστεί ο Αλμέιδα για την προοπτική της Ελλάδας και για την πρόταση της ΑΕΚ, έχει ήδη διαδραματίσει ο Νάτσο Σκόκο.

Ο πρώην παίκτης της Ένωσης αλλά και της… Ρίβερ Πλέιτ, που είναι γνωστός του Αλμέιδα. Και επίσης, ο Σκόκο, είχε έρθει στην ΑΕΚ (με Ντέμη Νικολαΐδη πρόεδρο και προπονητή Δώνη) από το Μεξικό, μάλιστα από την άλλη ομάδα της Γκουανταλαχάρα, την Πούμας!

Οπότε αν και εφόσον η Ένωση ντιλάρει με τον τελευταίο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και μια “ενεργοποίηση” του Σκόκο που πλέον ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα (παλαίμαχος γαρ) και είχε πάντα μια σχέση αγάπης με την ΑΕΚ.

Άλλωστε ενώ θα μπορούσε να είχε φύγει ως ελεύθερος από την ομάδα δεν το έκανε και πήγε λεφτά στους “κιτρινόμαυρους” ως πώληση, σε μια πολύ δύσκολη εποχή (διοίκηση Αδαμίδη / Δημητρέλου).

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά στο να δώσει τα χέρια με τον κόουτς Αλμέιδα αλλά και η αποκάλυψή μας πως ο τελευταίος την έχει ΗΔΗ μελετήσει αναλυτικά, αποδεικνύεται κι από τις μεταγραφικές κινήσεις στην πατρίδα του τελευταίου.

Δηλαδή  με τις προτάσεις στον χαφ Μπεναβίντες της Ιντεπεντιέντε αλλά και στον Φερνάντο Ζούκι, μέσο της Νιούελς. Και των δύο τελειώνουν τα συμβόλαια το καλοκαίρι…

ΥΓ. Η αγωνιστική αυτή των πλέι–άουτ επιβεβαίωσε ουσιαστικά αυτό που στις πιάτσες “κυκλοφορεί” τις τελευταίες 40 ημέρες.

Πως η Λαμία του Πανουργιά Παπαϊωάννου είναι ο “στόχος” όλων , σχεδόν, των υπολοίπων ομάδων, για τον απευθείας υποβιβασμό.

Μετά τον Βόλο, μία ακόμη ομάδα / πρώην “σύμμαχος” του Παπαϊωάννου, ο Ιωνικός, κέρδισε τη Λαμία, με τον Απόλλωνα πλέον να είναι σε απόσταση αναπνοής και να την έχει / φιλοξενεί στη Ριζούπολη…