Στην εξαγορά της Wolt Enterprises OY με έδρα τη Φινλανδία προχωρά η αμερικανική DoorDash, σε μια συμφωνία συνολικής αξίας περίπου 7 δισεκατομμυρίων ευρώ (8,09 δισεκατομμύρια δολάρια), καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής τροφίμων στις ΗΠΑ επεκτείνεται στην Ευρώπη.

Η έκρηξη της ζήτησης για υπηρεσίες delivery που προσφέρονται από την αμερικανική εταιρία και τους ανταγωνιστές της, λόγω πανδημίας, αναμένεται να μειωθεί τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία της DoorDash θα είναι μία από τις μεγαλύτερες μέχρι σήμερα στον χώρο, μετά την εξαγορά της  Grubhub από την Just Eat Takeaway. com έναντι 7,3 δισ. δολ. και της Uber από την Postmates έναντι 2,65 δισ. δολ. πέρυσι.

Είσοδος σε 22 νέες αγορές για την DoorDash

Οι μετοχές της εταιρίας σημείωσαν άνοδο σχεδόν 19%  λόγω της εξαγοράς που βοηθά την εταιρεία να εισέλθει σε 22 επιπλέον αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Σερβίας, της Κροατίας, της Δανίας και της Σουηδίας.

Οι αναλυτές ανέφεραν ότι η αμερικανική εταιρία ετοιμαζόταν να δραστηριοποιηθεί στη Γερμανία και το Μεξικό εδώ και αρκετό καιρό.

Η Wolt, από την πρώτη της παράδοση στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, το 2015, επεκτάθηκε σε Ευρώπη και Ασία και μετράει πλέον πάνω από 30.000 συνεργάτες εστιατορίων και λιανικής.

Η εταιρεία είχε περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ η DoorDash βγήκε από το τρίτο τρίμηνο με πάνω από 9 εκατομμύρια μέλη να χρησιμοποιούν τη συνδρομητική της  υπηρεσία.

«Η ένωση των δυνάμεων με τη Wolt θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε τη διεθνή ανάπτυξή μας, ενώ παράλληλα θα εστιάσουμε στις ΗΠΑ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της DoorDash, Tony Xu.