Περίπου εβδομήντα πυροσβέστες επιχειρούν να κατασβήσουν πυρκαγιά σε σιδηροδρομική γέφυρα στο Σάουθγουορκ, στο κεντρικό τμήμα του Λονδίνου, η οποία ξέσπασε σήμερα (17/08) και έχει τεθεί υπό έλεγχο από το μεσημέρι.

Η φωτιά κατέστησε υποχρεωτική τη διακοπή δρομολογίων των τρένων στην περιοχή και την εκκένωση κάποιων κτηρίων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου.

Ο δρόμος φαίνεται να έχει τυλιχθεί στις φλόγες, με σταθμευμένα οχήματα να καίγονται. Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί «Σάουθγουορκ» και «Λόντον Μπριτζ», έκλεισαν.

«Υπάρχει πολύς καπνός από την πυρκαγιά και συνιστάται σε όλους όσοι διαμένουν ή εργάζονται στην περιοχή, να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες τους», ανέφερε ο Διοικητής σταθμού της Πυροσβεστικής, Γουέιν Τζόνσον, μέσω ανακοίνωσης της Υπηρεσίας.

Τα τρένα της γραμμής Jubilee του υπογείου του Λονδίνου έχουν, επίσης, υποστεί επιπτώσεις από την πυρκαγιά, ενώ γνωστοποιήθηκε πως ο καπνός από αποβάθρα στον σταθμό του μετρό στη Γέφυρα του Λονδίνου, προέρχεται από την πυρκαγιά στη σιδηροδρομική γέφυρα.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο Rail Kent & Sussex ενημέρωσε πως η πυρκαγιά είχε εξαπλωθεί σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, όπου «δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν τυλιχθεί στις φλόγες».