Δεκαπέντε πυροσβεστικά οχήματα με 125 πυροσβέστες έδωσαν σήμερα (20/07) μάχη για την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε στον 17ο όροφο ουρανοξύστη, στο ανατολικό Λονδίνο.

Από τις φωτογραφίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διακρίνεται πυκνός καπνός να εξέρχεται από διαμέρισμα του ουρανοξύστη.

Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν διευκρινισθεί μέχρι στιγμής και διερευνώνται. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο, πυροσβεστικά συνεργεία παραμένουν στο σημείο για λόγους ασφαλείας.

 

Μεγάλη Βρετανία: Το ανατολικό Λονδίνο στο «κόκκινο» από την πύρινη λαίλαπα

Οι αρχές του Λονδίνου κήρυξαν «μείζον περιστατικό», ως απάντηση στο ξέσπασμα πυρκαγιών και το πρωτοφανές «κύμα» καύσωνα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε χθες (19/07) ότι έχει αναπτύξει δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα, με σκοπό να κατασβήσει πολλές πυρκαγιές μέσα και γύρω από την πόλη.

«Η Πυροσβεστική βρίσκεται υπό τεράστια πίεση. Παρακαλούμε να μείνετε ασφαλείς», έγραψε η Υπηρεσία σε δημόσιο μήνυμα, καθώς οι θερμοκρασίες γύρω από το Λονδίνο ξεπέρασαν τους 40°C, εν μέσω σφοδρού καύσωνα.

Από χθες το μεσημέρι, η φωτιά «σαρώνει» εκτάσεις βλάστησης και έχει καταστρέψει πολλά σπίτια στο χωριό Γουένινγκτον, περίπου τριάντα χιλιόμετρα από το κέντρο του Λονδίνου.