Σε ύφεση είναι τα τελευταία λεπτά η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής οικιακών σκευών στην Κηφισιά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν μπει πλέον στο χώρο του εργοστασίου, έχει καταστραφεί ολοσχερώς η κεντρική αποθήκη υλικών και υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο και να εκλείψει κάθε κίνδυνος αναζωπύρωσης ή επέκτασης σε κοντινή επιχείρηση.

Όπως δήλωσε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ο αντιστράτηγος Παναγιώτης Λιάφας, γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας της Πυροσβεστικής, η φωτιά έχει περιορισθεί σε ένα σημείο στο εργοστάσιο, δεν επεκτάθηκε σε όμορες επιχειρήσεις, πράγμα για το οποίο έδωσαν μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις και πλέον βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών στην Κηφισιά για να περιορίσουν τη φωτιά με άμεσο στόχο αυτή την ώρα να μην επεκταθεί σε παρακείμενη επιχείρηση, στην οποία, ωστόσο, έχουν ήδη προκληθεί μικρές ζημιές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κρίσιμο είναι το επόμενο δίωρο, αφού στο διάστημα αυτό οι πυροσβέστες πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να τιθασσεύσουν τις φλόγες

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στις 15:30 σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά, στην περιοχή Πανόραμα. Ακόμη δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική λόγω μεγάλης έκρηξης που σημειώθηκε στις 15:30 σε εργοστάσιο με τηγάνια στην οδό Αιγιδών στην περιοχή Πανόραμα της Κάτω Κηφισιάς. Ακόμη δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Πάντως ενδεικτικό του μεγέθους της φωτιάς είναι το γεγονός ότι μέσα σε λίγα λεπτά αυξήθηκαν σημαντικά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες εστάλη μήνυμα 112 σε κατοίκους των γύρω περιοχών όπως Κηφισιά, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Περιστέρι, εξαιτίας των πυκνών καπνών να έχουν κλειστά πόρτες, παράθυρα

Εχει γίνει διακοπή κυκλοφορίας τον οχημάτων στην οδό Αιγιδών.

Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον παράδρομο της ΝΕΟ Αθηνών-Λαμίας, από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Το εργοστάσιο PAL Παλαμίδης ανήκει σύμφωνα με την εκπομπή T-Live του Alpha στον σύζυγο της πρώην υπουργού, πνευμονολόγου, Μίνα Γκάγκα, με την οποία επικοινώνησε ρεπόρτερ της εκπομπής και στη σύντομη συνομιλία που είχαν της μετέφερε ότι από την ενημέρωση που έχει ευτυχώς όλοι οι εργαζόμενοι πρόλαβαν και εκκένωσαν το εργοστάσιο, ενώ εξέφρασε την αγωνία για το πώς θα σβήσει αυτή η μεγάλη φωτιά.

Να σημειωθεί ότι στο εργοστάσιο κατασκευάζονται ανοξείδωτα προϊόντα αλλά και πλαστικά μέρη αυτών καθώς και πλαστικές συσκευασίες.

Αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

Δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι, σύμφωνα με τη Μίνα Γκάγκα

Έκρηξη έχει σημειωθεί σε εργοστάσιο κατασκευής ανοξείδωτων οικιακών σκευών επί της οδού Αιγιδών στην Κάτω Κηφισιά.

Πρόκειται για εργοστάσιο της εταιρείας PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, του Βασίλη Παλαμίδη, συζύγου της πρώην υπουργού, Μίνας Γκάγκα.

Η εταιρεία παρασκευάζει μαγειρικά σκεύη τα οποία διαθέτει στη λιανική. Σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Γκάγκα στον Alpha, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή τραυματισμένοι εργαζόμενοι.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε δρόμους στην περιοχή

Λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη σε εργοστάσιο κατασκευής ανοξείδωτων σκευών μαγειρικής στη Κάτω Κηφισιά η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:

– Στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας απο το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Αθήνα

– Στην οδό Σένεκα

– Στην οδό Αιγιδών

Διαβάστε ακόμη