Καλά ενημερωμένες εκ των έσω πηγές, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα με πληροφορούν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και ειδικότερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τρέφουν σοβαρή δυσαρέσκεια για τα έργα και τις ημέρες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, ο οποίος εκτός των άλλων θεωρείται και ως ένας εκ των υποψηφίων διαδόχων του Βαρθολομαίου στον Πατριαρχικό θρόνο της Κωνσταντινούπολης!

Η δυσαρέσκεια για τον Ελπιδοφόρο, ο οποίος θεωρείται Τουρκόφιλος και στενά συνδεδεμένος με τον Ερντογάν σε βαθμό επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα, έχει μεταφερθεί ήδη στον Οικουμενικό Πατριάρχη ενώ αντίστοιχα στον Βαρθολομαίο αρνητικά φέρεται να έχουν εκφραστεί για τον Ελπιδοφόρο τόσο ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου, όσο και ο περίφημος Farher Alex Καρλούτσος που γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δραστηριότητες του Αμερικής!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιθυμεί την περαιτέρω ανέλιξη του Ελπιδοφόρου (που παρίσταται στους γάμους επωνύμων – κροίσων Ελληνο-αμερικανών ομοφυλοφίλων) αλλά αναζητεί τρόπους και διαδικασίες ούτως ώστε να αποπεμφθεί από την θέση του Αρχιεπισκόπου, αλλά τούτο είναι ζήτημα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου που τον Μάιο του 2019 τον είχε επιλέξει!

Από ελληνικής πλευράς τις σχετικές πρωτοβουλίες φέρεται να έχει αναλάβει η Αναπληρωτής Υπ. Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πρώην πρέσβης της χώρας μας στην Ουάσινγκτον!

Διαβάστε ακόμη: