Ειδική αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της 3ης Σεπτεμβρίου σε οικισμούς των Αχαρνών από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής.

Συμμετείχαν αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής, την Ο.Π.Κ.Ε., την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., τις Διευθύνσεις Τροχαίας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, καθώς και αστυνομικός σκύλος και μη drone.

Στόχος της επιχείρησης ήταν η πρόληψη και η αντιμετώπιση κάθε μορφής παράνομης δραστηριότητας στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν 10 άτομα και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τους για, κατά περίπτωση, κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και παραβάσεις σχετικά με προσωπικά δεδομένα.

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν πολυάριθμες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για στέρηση άδειας οδήγησης, μη χρήση ζώνης και κράνους, έλλειψη ΚΤΕΟ, καθρεπτών και σιγαστήρα. Συνολικά αφαιρέθηκαν 12 άδειες ικανότητας οδήγησης και 2 άδειες κυκλοφορίας, ενώ τρία οχήματα ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με γερανό.

Επιπλέον, αποξηλώθηκαν 40 καλώδια συνολικού μήκους 400 μέτρων που χρησιμοποιούνταν για παράνομη ηλεκτροδότηση οικιών. Από τις έρευνες σε κατοικίες κατασχέθηκαν ένα καταγραφικό μηχάνημα με 13 κάμερες, ένα μαχαίρι και εξάρτημα που χρησιμοποιείται για κλοπές οχημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Διαβάστε ακόμη: