Οι φοιτητές που θα ξεκινήσουν το κολέγιο στο Ηνωμένο Βασίλειο το επόμενο έτος θα μπορούσαν να αποπληρώνουν φοιτητικά δάνεια μέχρι τα 60 τους χρόνια.

Η Βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα μια σειρά μεταρρυθμίσεων οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής των φοιτητικών δανείων για 40 χρόνια σε όσους ξεκινούν μαθήματα από τον Σεπτέμβριο του 2023. Επί του παρόντος, τα κρατικά φοιτητικά δάνεια στο Ηνωμένο Βασίλειο διαγράφονται 30 χρόνια μετά που οι μαθητές αρχίσουν να τα αποπληρώνουν.

Οι φοιτητές που ξεκινούν το επόμενο έτος θα αρχίσουν επίσης να αποπληρώνουν τα δάνειά τους νωρίτερα σύμφωνα με τα νέα σχέδια, με τους δανειολήπτες να αναμένεται να ξεκινήσουν την αποπληρωμή μόλις κερδίσουν 25.000 £ (33.567 $) το χρόνο, από το τρέχον όριο των £27.295. Αυτό το νέο όριο αποπληρωμής θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι το 2026-2027, δήλωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι αποπληρωμές φοιτητικών δανείων στο Ηνωμένο Βασίλειο συνήθως προέρχονται απευθείας από τους μισθούς των αποφοίτων. Το Υπουργείο Παιδείας της χώρας ανέφερε ότι ο αριθμός των ανεξόφλητων δανείων έφτασε τα 161 δισεκατομμύρια στερλίνες στα τέλη Μαρτίου 2021 και προβλέπεται να φτάσει το μισό τρισεκατομμύριο στερλίνες μέχρι το 2043.