Στην κατάρτιση τροπολογίας η οποία θα ακυρώνει και θα καθιστά ανενεργή την εξωπραγματική απαίτηση των 626 εκατ. ευρώ του υπερδανεισμένου μεγαλοξενοδόχου Παντελή Μαντωνανάκη απέναντι στο ελληνικό Δημόσιο (ΕΤΑΔ) αναμένεται να προχωρήσει η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη που θα προκύψει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου!

Με εντολή του πρωθυπουργού οι σχετικές διαδικασίες φέρεται να έχουν ξεκινήσει, διά των οποίων θα δοθεί ένα τέλος στην «απειλή» και την «πίεση» του Κράτους από τα εν λόγω ξενοδοχειακά συμφέροντα που κατάφεραν να αποσπάσουν μια πρωτοφανή στα χρονικά δικαστική απόφαση!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι στη διαμάχη του με το Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα την ΕΤΑΔ, έχει καταστεί κυρίαρχος του παιχνιδιού ο υπερδανεισμένος μεγαλοξενοδόχος Μαντωνανάκης, ο οποίος την ώρα τούτη – αφού οι δικαστικές αρχές του επιδίκασαν το ιλιγγιώδες ποσό των 626 εκατ. ευρώ για την υπόθεση του Grand Resort Lagonissi, μέσα από ένα έωλο και αυθαίρετο σκεπτικό- όχι μόνο ζητάει να του καταβληθεί εις το ακέραιο το εν λόγω ποσό, που τινάζει τον προϋπολογισμό του κράτους και τα δημόσια ταμεία στον αέρα, αλλά απαιτεί ταυτοχρόνως να κρατήσει το μάνατζμεντ και τη διαχείριση του Grand resort Lagonissi μέσα από ανανέωση – επέκταση της σύμβασης παραχώρησης!

Η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης είχε προτείνει στον μεγαλοξενοδόχο, να του καταβληθεί το ποσό των 400 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα εξοφλήσει τις πιστώτριες τράπεζες, ενώ θα πρέπει να επιστρέψει το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Λαγονησίου στον έλεγχο του Δημοσίου!

Ο Π. Μαντωνανάκης, όπως οι καλά – και εκ των έσω- γνωρίζοντες υποστήριζαν, (προφανώς γιατί αισθάνεται ότι έχει μεγάλες πλάτες, με προσβάσεις σε όλες τις – και τις τέσσερις- εξουσίες) δεν δέχτηκε το τελεσίγραφο της κυβέρνησης που εστάλη υπό τις ευλογίες του Μαξίμου!

Και τα ήθελε όλα!

Και τα λεφτά και το ξενοδοχείο, αλλά και να μην πληρώσει τις τράπεζες αφού έχει ήδη στραφεί δικαστικά εναντίον τους ότι τον εξαπάτησαν και τον παραπλάνησαν, με σκοπό να τον καταστρέψουν και να του αποσπάσουν δολίως την περιουσία! Βεβαίως οι δικαστικές ήττες με τις τράπεζες ακολούθησαν η μία την άλλη, καταδεικνύοντας στην πράξη ότι οι εξωθεσμικοί υποστηρικτές του Μαντωνανάκη με διαχρονικές σχέσεις με το Μαξίμου και …άκρες με την Δικαιοσύνη, δεν είναι τόσο παντοδύναμοι στο παρασκήνιο όσο καυχιόνταν και όσο υποστήριζαν!

Η φήμη που κυκλοφόρησε στη συνέχεια ήθελε τον πρωθυπουργό να είναι έξαλλος με το …θράσος του μεγαλοξενοδόχου να αρνείται την συμβιβαστική πρόταση – τελεσίγραφο!

Και να είναι αποφασισμένος, τώρα πια όπως διαβεβαιώνουν έγκυρες πηγές, να φέρει τροπολογία στη Βουλή βάσει της οποίας θα ακυρώνεται και θα καθίσταται ανενεργή η απαίτηση των 626 εκατ. ευρώ του Μαντωνανάκη, μέσα από μια πρωτοφανή – και έωλη- δικαστική απόφαση, χωρίς βάση και υπόσταση, που στην πραγματικότητα θέτει σε ομηρία και εγκλωβισμό το ελληνικό δημόσιο απέναντι στον υπερδανεισμένο ξενοδόχο, που απειλεί να «αδειάσει» λόγω των 626 εκατ. τα δημόσια ταμεία!

Μολονότι δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ούτε έχει καταστεί σαφές τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η περίφημη τροπολογία που σχεδιάζεται για να ακυρώσει και να καταστήσει ανενεργή την εξωπραγματική απόφαση των 626 εκατ. ευρώ υπέρ του Μαντωνανάκη, πιθανολογείται ότι είτε με κάποιο νομικό τρόπο θα ακυρωθεί η διαβόητη απόφαση- ντροπή του δικαστηρίου, είτε θα θεσπιστεί ακατάσχετο για την ΕΤΑΔ, καθώς τον πρώτο λόγο έχουν οι θεσμοί στους οποίους έχουμε υποθηκεύσει – και με το νόμο αλλά και με ευρεία πλειοψηφία των κομμάτων στη Βουλή- την περιουσία του Κράτους!

Άρα, η τροπολογία που σχεδιάζεται να έρθει στη Βουλή θα εγκλωβίσει τον Π. Μαντωνανάκη, ο οποίος συνειδητοποιώντας ότι τα επιδικασθέντα 626 εκατ. ευρώ, δεν θα τα πάρει ποτέ από την ΕΤΑΔ, θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί με τους όρους που θα επιβάλουν το Κράτος, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός!

Στην εν λόγω υπόθεση πάντως – και υπέρ των συμφερόντων Μαντωνανάκη, πιθανόν υπήρξαν παρεμβάσεις, από νομικούς κυβερνητικούς κύκλους που ξέρουν να χειρίζονται καλά τα θέματα αυτά, ίσως και από τρίτα πρόσωπα που επίσης διαθέτουν μακρά εμπειρία στη διαχείριση δικαστικών – και άλλων – θεμάτων!

Το γεγονός πάντως είναι, πως ο αδιαμφισβήτητα ταλαντούχος και οξυδερκής μεγαλοξενοδόχος, με τις δυνατές άκρες και τα πρόσωπα – κλειδιά, που κατάφερε για πολύ καιρό, παρά τις «απειλές» και τα τελεσίγραφα να επιβάλει τις δικές του θέσεις και να είναι έτοιμος να δει τις απαιτήσεις του να υλοποιούνται, την ώρα τούτη ετοιμάζεται με την παρέμβαση της Πολιτείας να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο οριστικά και διά παντός!

Διαβάστε περισσότερα