Με διακομματική συναίνεση και τις ψήφους τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΚΙΝΑΛ-πέραν της ΝΔ- ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για την κύρωση του αυτοκινητοδρόμου Ε65 τη Βουλή.

Από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, τόσο το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, όσο και το Μέρα25 καταψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Νωρίτερα πάντως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο που «ανοίγει νέους δρόμους για την πατρίδα», καλώντας τα κόμματα να το στηρίξουν. « Είμαστε υπερήφανοι γιατί η κυβέρνηση εργάζεται να κάνει το καλύτερο όπου μπορεί! Η Βουλή βάζει ένα θεμέλιο λίθο σε ένα έργο ανάπτυξης και προόδου», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για πανηγυρική έγκριση του εθνικού σχεδίου Ελλάδα 2.0 από το Ecofin, ενώ χαρακτήρισε έωλα τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί αδυναμιών στο εθνικό σχέδιο ανάκαμψης, τονίζοντας ότι η έγκρισή του αποτελεί την καλύτερη απάντηση.

«Τέτοιες ημέρες, το 1881 η Θεσσαλία γιόρταζε την ένωση της με το νεαρό τότε ελληνικό κράτος. 140 χρόνια μετά η ίδια περιφέρεια γνωρίζει ακομή μία ενσωμάτωση, αναπτυξιακή αυτή τη φορά με τον αυτοκινητόδρομο Ε -65», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας: «Αποτελεί μία επιλογή που ενώνει δυναμικά την χώρα και συμπίπτει με την πανηγυρική έγκριση του Σχεδίου Ελλάδα 2.0 από το Εκοφιν. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να πιστοποιήσει πως το σχέδιο ανταποκρίνεται στις αναπτυξιακές φιλοδοξίες της χώρας.
Το έργο αυτό διαλύει την απομόνωση και χαράσσει νέους ορίζοντες και η ψήφιση του σήμερα αποτελεί το τέλος μιας εκκρεμότητας 14 ετών, καθώς το έργο δημοπρατήθηκε επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή».