Αισιόδοξες δηλώσεις και μουσική ραπ και ροκ επιστρατεύει η McKinsey & Co, προκειμένου να συσπειρώσει τους συνεργάτες της,  σε μια προσπάθεια να τονώσει το ηθικό κατά τη διάρκεια μιας ταραχώδους περιόδου για τον εταιρεία συμβούλων.

Ο διευθύνων εταίρος Bob Sternfels είπε στους συναδέλφους του σε εκδήλωση στα μέσα Απριλίου στην Κοπεγχάγη ότι η McKinsey περιμένει ένα καλό 2024 μετά τις προκλήσεις των τελευταίων 18 μηνών. Και σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, έκανε λόγο για «γύρισμα σελίδας».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι ορισμένοι συνεργάτες της McKinsey ήταν δυσαρεστημένοι με τον τρόπο με τον οποίο η ανώτατη βαθμίδα διαχειρίζεται διάφορα θέματα για την εταιρεία και τις συνεχιζόμενες μειώσεις του ρόλου της.

Η McKinsey έχει αρκετά ανοικτά μέτωπα, ενώ η ευρύτερη βιομηχανία αντιμετωπίζει επιβράδυνση στη ζήτηση για συμβουλευτικές υπηρεσίες. Η εταιρεία έχει προειδοποιήσει περίπου 3.000 συμβούλους της ότι η απόδοσή τους δεν ήταν ικανοποιητική και ότι θα πρέπει να βελτιωθεί. Έχει επίσης περικόψει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας και σε άλλους κλάδους της.

Στην εσωτερική εκδήλωση στη Δανία, ο Sternfels είπε στους εταίρους της McKinsey να εκφράσουν τυχόν ανησυχίες ή αμφιβολίες που είχαν για το τι κάνει η εταιρεία που θα μπορούσε να βλάψει τις αξίες της. «Ελπίζω να φωνάξουμε. Ελπίζω να ασχοληθούμε… Ελπίζω να παλέψουμε με πράγματα μαζί», είπε, σύμφωνα με το άτομο που γνωρίζει τα σχόλιά του.

Μουσική επένδυση

Το μουσικό soundtrack περιελάμβανε μια επιλογή επιτυχιών από καλλιτέχνες της ποπ, όπως ο Αμερικανός ράπερ Eminem και ο τραγουδιστής Bob Marley. Παίχτηκε επίσης το «Tubthumping» της πρώην βρετανικής ροκ μπάντας Chumbawamba, με τους στίχους να αναφέρουν: «Με χτυπούν, αλλά σηκώνομαι ξανά. Δεν θα με κρατήσεις ποτέ κάτω».

Ο Sternfels είπε ότι η McKinsey έχει ακόμα ευκαιρίες να βοηθήσει τους οργανισμούς να λύσουν τα πιο δύσκολα ζητήματά τους και ότι θα πρέπει να έχει ως στόχο να είναι διακριτική σε αυτό που κάνει. Προσπάθησε επίσης να καθησυχάσει τους συναδέλφους. «Αυτή πρέπει να είναι η υπόσχεσή μας: ανεξάρτητα από το πόσο καιρό είστε στην εταιρεία μας, η ανάπτυξη που θα έχετε μαζί μας θα είναι καλύτερη από οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη», είπε.

«Όπως έχουμε κάνει εδώ και δεκαετίες, η συνεργασία μας εστιάζει σε κατ΄ιδίαν συγκεντρώσεις για να οικοδομήσουμε συνδέσεις, να ενισχύσουμε την κουλτούρα μας, να συζητήσουμε τη στρατηγική της εταιρείας και να ενισχύσουμε τη δέσμευσή μας να είμαστε μια παγκόσμια εταιρεία», ανέφερε η McKinsey σε δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναφερόμενη στην εσωτερική συνάντηση στη Δανία.

Η εταιρεία συμβούλων έχει περίπου 3.000 συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων περίπου 750 ανώτερων συνεργατών – αριθμός που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Οι εκατοντάδες συνεργάτες της McKinsey που παρακολούθησαν τη συγκέντρωση στη Δανία ενθαρρύνθηκαν να υποστηρίξουν τους στόχους βιωσιμότητας της εταιρείας μεταβαίνοντας στον χώρο της συνάντησης χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά ταξί ή ποδήλατα.

Διαβάστε ακόμη: